Коли з’являться зоряні салати: уже вирощують овочі в космосі (фото)

14 Грудня 2020

Перший в історії врожай редиски, вирощеної в космосі, незабаром повернуть на Землю.

Про це повідомляє Кулінарний Едем.

Космічне агентство NASA зібрало перший в історії урожай редиски в космосі - він повинен повернутися на Землю в наступному році. Невеликий урожай був вирощений в експериментальних цілях, тому не варто найближчим часом чекати дегустації космічних салатів.

Редис в кількості 20 штук зібрали на Міжнародній космічній станції в орбітальній оранжереї Advanced Plant Habitat (APH), загорнули у фольгу і помістили в холод для зберігання. В рамках програми APH вже було завершено 11 експериментів з вирощування космічних овочів, придатних для вживання людьми - від салату ромен в 2015 році до японської гірчиці Mizuna в минулому році.

Перед тим, як редис повернуть на Землю, буде посаджена і зібрана друга партія овоча. Тут обидва врожаї будуть порівнюватися із третім контрольним зразком редису, вирощеним в камері, що імітує навколишнє середовище Міжнародної космічної станції – вона розташована в Космічному центрі Кеннеді.

За словами фахівців, вирощування різних культур в космосі допомагає визначити, які рослини краще всього розвиваються в умовах мікрогравітації, щоб в подальшому можна було урізноманітнити раціон астронавтів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: курйози, космос, страви