У Києві директора одного з підприємств «Укроборонпрому» підозрюють у зловживанні владою на понад 860 тис грн

30 Листопада 2020

У Києві директору одного з держпідприємств, яке входить до складу ДК "Укроборонпром”, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем.

Внаслідок цього було заподіяно майнову шкоду на загальну суму понад 863 тис. грн. Про це повідомляє спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Військова прокуратура Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону повідомила про підозру директору одного з державних підприємств у місті Києві, яке входить до складу ДК “Укроборонпром”. Керівник оборонного ДП підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (“Зловживання владою або службовим становищем”)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 2018 по 2019 роки він шляхом зловживання своїм службовим становищем, достовірно знаючи про те, що підприємство-орендар здійснюватиме свою господарську діяльність не тільки в денний, а й у нічний час, діючи в його інтересах не вжив жодних заходів щодо збільшення суми орендної плати згідно з укладеним договором оренди.

“Указаним кримінальним правопорушенням заподіяно майнову шкоду на загальну суму понад 863 тис. грн. Зазначені протиправні дії викриті військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України. Наразі триває досудове розслідування щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших причетних осіб”, - вказано у повідомленні.

Санкція ч. 2 ст. 364 ККУ передбачає підозрюваному покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, прокуратура