Замість традиційних обручок… татуювання

Саме таким чином відтепер креативні молодята з’єднують вузи Гіменея. Цікаво, що кількість прихильників нової моди невпинно зростає. Детальніше про особливості весільного татуювання – у розмові з Андрієм Липинським, майстром, який вже 12 років займається цією справою.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Пане Андрію, що це за така мода і звідки з’явилася в Україні?

– Вперше весільні тату, тобто нанесення певних знаків чи малюнків на безіменних пальцях молодят, з’явилися в країнах Скандинавії, де татуювання неймовірно популярні. Причому, на різних частинах тіла. Пригадую, коли працював у тату-салоні Осло, то спершу дивувався, коли клієнти просили нанести малюнок за вухом, на пальцях ніг, на ступнях. Тобто там, де його мало хто бачитиме. Однак згодом зрозумів, що татуювання – це невід’ємна частина культури цих країн, і тому зображення там наносять всюди, де лише заманеться.

– З чим пов’язане виникнення такого тренду?

– Думаю, що передусім – з бажанням залишити старі стереотипи, коли усі були переконані, що обручка в одруженого чоловіка чи жінки мусить бути, і край. Людство швидко розвивається, і все менше молодих людей згодні тягати на пальці металеві кільця. Зрештою, обручка ще нікого не втримала від зради чи розлучення! Нерідко нанесення тату пов’язане з тим, що хтось із молодят має алергію на будь-який метал. Тому такий варіант для них ідеальний. І, безумовно, такі весільні обручки-малинки замовляють ті, хто прагне виділитися з маси.

– Які малюнки зазвичай наносять молодята?

– Раніше просили нанести малюнок тієї ж традиційної обручки, яка могла бути декорована квіточками, якимось символами, ієрогліфами, дату одруження. Нині ж молоді люди наносять на пальці першу літеру імені своєї половинки. Або малюнок якоря як символ того, що кожен із подружжя вбачає в іншому надійний причал. Також наносять руни, знаки інь і ян – як символ гармонії, вічності і любові. І, звісно, слова «навіки разом», «ми одне ціле», «forever».

– Що би Ви порадили тим, хто хоче таким чином засвідчити свої стосунки?

Передусім, дуже добре подумати. Адже такі знаки-символи шлюбу не лише ніколи не загубляться, їх ніхто не вкраде, як це нерідко буває із традиційними обручками. Їх також не можна буде зняти, приміром на вечірці з друзями, куди частина одружених чоловіків воліє прийти без обручок. І, звісно, переконатися у своїх почуттях, аби через рік-два не прийти з проханням видалити тату. За минулий і цей рік я зробив понад 400 весільних татуювань, і 48 пар через якийсь час звернулися з проханням видалити його. Також потрібно поцікавитися значенням тих символів і образів, які вирішили нанести на тіло. Потрібно знати усі таємні значення символа, щоб уникнути курйозів. Щодо рун, які є одним із найдревніших, то скандинави вважають, що вони несуть як позитивну, так і негативну енергетику, і тому пов’язані із негативом, не варто наносити їх на пальці. До речі, останнім часом весільні татуювання починають наносити не лише на пальці, але і на зап’ястя – там можна розмістити більший малюнок, написати якесь речення.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: татуювання, Україна, Весілля