Дев’ять років не могла народити, а завдяки народному лікареві має тепер двох діток

Наталія Мусієнко з волинського селища Луків, як і кожна жінка, мріяла мати дітей. Але всі вагітності завершувалися викиднем. І, лише дякуючи Богу, Віктор Іванович Ярощук із Радивилова зумів жінці дати шанс відчути радість материнства.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– У мене не було дітей 9 років, – розповідає Наталія Мусієнко. – Де тільки мене чоловік не возив лікуватися – все безрезультатно, лікарі не могли встановити причину проблеми. Тільки настане вагітність – через 10 – 12 тижнів стається викидень.

Три рази в Наталії Мусієнко із волинського селища Луків ставалися викидні. Жінка поїхала в Київ, надіялася, що там допоможуть. Лікарі сказали, що у неї все добре. Назначили лікування, але знову стався викидень. Жінка втратила надію і чотири роки вже нікуди не зверталася. Друзі їй співчували, щось радили. А одного разу добрі знайомі одразу поставили перед фактом, що везуть Наталку у Радивилів до лікаря Ярощука.

–  Чесно кажучи, я не вірила, що мені Віктор Іванович допоможе, але все-таки погодилась поїхати, – розповідає жінка. – То було в жовтні, як я поїхала вперше, другий раз треба було їхати в листопаді, але я не поїхала. А то аж у травні хтось попросив мого чоловіка, щоб завіз до Ярощука лікуватися. І я, просто так – за компанію, поїхала з ним у Радивилів. Віктор Іванович вже й забув про мене, але обстежив. Пожартували, посміялися, і він сказав мені: «Ти приїхала в хороший день, і тобі треба вагітніти...» То було 5 травня, а вже 30 травня я поїхала до нього сама, бо не знала, що зі мною коїться. Лягла на кушетку, і тільки Віктор Іванович поклав руку на живіт – одразу сказав мені: «Ти вагітна, Наталко!» Я стала заперечувати, що такого не може бути. Але він твердив своє і сказав, щоб я пішла в аптеку і купила тест на вагітність.

Я не вірила власним вухам у те, що почула. А ще – мій чоловік порадив, щоб я купила тести різних фірм, бо, може, який покаже неправильно і «збреше».

Наталія Мусієнко купила тести різних фірм, і всі вони підтвердили вагітність жінки. Дуже раділа вона з чоловіком цій новині, але і переймав дикий страх: як виносити дитя?  З першого червня аж до липня жінка лежала в ліжку, не вставала, бо мазалося, кровило. Навіть голову мила лежачи. А Ярощук на той час був у Німеччині. До лікарів Наталя не зверталася, дочекалася 10 липня, коли приїде Віктор Іванович, і по телефону розказала про свою ситуацію. Той наказав швидко приїжджати до нього. І вже на другий день о 7 ранку Наталія була в Ярощука.

– Я дуже переживала, що буде далі, як доносити дитятко, – ділитися своїми переживаннями жінка. – Віктор Іванович оглянув мене і сказав, що плід дуже низько і через день-два може статися викидень. Те ж підтвердилося і на УЗД. Я лягла в лікарню, бо був дуже сильний токсикоз і я стала худюща дуже. Кожен день переживання, кожен день тривоги.

У листопаді Наталка поїхала знову до Ярощука на консультацію. Він сказав, що плід лежить поперек і тисне на нирки, через  що жінці болить спина. Віктор Іванович повернув плід – і ниркові болі припинилися.

А 16 січня народилася Даринка – справжня богатирка (4 кг). Зараз дівчині 17 років. А коли Даші було вже два роки, то подружжя Мусієнків запланувало ще одну дитинку. Вагітність наступила сама, і Наталія поїхала до Ярощука, щоб переконатися, чи все добре.

– Віктор Іванович поклав руку на живіт і каже: «Родиш хлопця з товстими ногами...» Так і було. Родився син-богатир Євгеній (4 кг). Багато людей чужих до нас приходили, як взнали, що народилися дітки після поїздки до Віктора Івановича Ярощука. Просили номер телефону. А потім дзвонила одна сім’я і сказала, що у них не було 16 років дітей, а тепер мають нащадка.

– Ми дуже вдячні Богу і Віктору Івановичу, що допоміг нам відчути радість батьківства, – каже Наталія Мусієнко. – Тепер нам є для кого жити!

Галина Оліферчук

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, діти, народна медицина