Очільник КСУ проігнорував допит у ДБР

2 Листопада 2020

Державне бюро розслідувань 2 листопада викликало на допит главу Конституційного Суду Олександра Тупицького. Однак він не прийшов до ДБР.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Тупицького мали перевірити на участь у злочинній організації, скоєнні та приховуванні злочинів. Допит був запланований на 2 листопада 9:30. 

Раніше Тупицький заявив, що не прийде на допит і попросив "не дививатися". 

"Прошу не дивуватися, коли я не з'явлюся на допит. Чому не з'явлюся? Фактично оприлюднена мені підозра. Який же я свідок після цього", – пояснив Олександр Тупицький.

ДБР розслідує кримінальне провадження щодо голови КСУ через землю в Криму

Державне бюро розслідувань повідомило, що розслідує як державну зраду і незаконне відчуження земельної ділянки кримінальне провадження щодо голови Конституційного суду України Олександра Тупицького, в якого програма «Схеми» виявила незадекларовану ділянку землі в окупованому Криму, оформлену за законами Росії.

Після оприлюднення цього розслідування Тупицький підтвердив цю інформацію і заявив, що не задекларував ділянку, бо не знав, як це зробити, бо не визнає Крим російським. За словами судді, його провина може полягати в тому, що він не звернувся до органів НАЗК, щоб вони роз’яснили, як це зробити. При цьому суддя не побачив проблеми в самому факті оформлення майна в окупованому Криму за насадженим там нині російським законодавством.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: конституційний суд, кримінал, дбр