Ситуація на Донбасі: українські військові зазнали втрат

30 Жовтня 2020

За минулу добу, 29 жовтня, російські окупаційні війська п'ять разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. Під обстрілом ворога були поранені двоє військових ЗСУ. У п'ятницю, 30 жовтня, під ворожим вогнем загинули двоє українських військових.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС, пораненим українським захисникам було надано медичну допомогу, вони оперативно доставлені в лікувальні установи.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Схід "поблизу населених пунктів Новомихайлівка та Старогнатівка противник застосував гранатомети різних систем. В районі Водяного ворог двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. Внаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників зі стрілецької зброї один військовослужбовець ОС отримав вогнепальне кульове поранення ", – йдеться в повідомленні.

Крім того, в районі відповідальності ОТГ "Північ" поблизу населеного пункту Золоте-4 противник задіяв безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17 над позиціями Об'єднаних сил. В результаті чого був поранений український воїн.

З початку поточної доби, 30 жовтня, озброєні формування РФ два рази порушили режим припинення вогню.

"Опівночі противник, застосовуючи гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, двічі відкривав прицільний вогонь по позиціях наших захисників неподалік Водяного. На жаль, внаслідок ворожого вогню два українських військовослужбовців отримали поранення, несумісні з життям", – зазначено в повідомленні.

У відповідь на обстріл ворога сили ОС вели вогонь у відповідь. Про порушення перемир'я були повідомлено представникам ОБСЄ через Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: оос, війна на сході україни