Луцький будівельник прокоментував проєкт Генерального плану та бучу навколо нього

13 Жовтня 2020

Чинна каденція Луцької міської ради не затвердить новий Генеральний план міста, а в Старому місті забудова буде регламентуватися історико-архітектурним опорним планом.

Про це 13 жовтня у Facebook написав директор будівельної компанії "Інвестор" Андрій Разумовський.

"Минулого тижня мій допис про генеральний план міста Луцька викликав бурхливі та неоднозначні коментарі. Очевидно, що така реакція невипадкова, в більшій мірі вона пов’язана з передвиборчими перегонами і має дуже мало спільного з об’єктивним станом речей", - повідомив він.

"Тому я вирішив, що інформація про прийняття нового генплану потребує додаткового роз’яснення та чітких акцентів, щоб зняти з цього питання політичний підтекст і заспокоїти в першу чергу мешканців, які проживають біля наших ЖК", - додав будівельник та надав перелік: 

1. Технічної можливості прийняти Генеральний план Луцька цією каденцією депутатів - немає. Його буде затверджувати вже нова міська рада. Тому у цьому питанні політики не варто шукати!

2. Було багато коментарів і з приводу побоювань забудови історичної частини міста Луцька. Тут варто зауважити, що будівництво в такій зоні має регламентуватися історико-архітектурним опорним планом, який є складовою частиною Генерального плану (п.3 ст.17 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”).

Саме тому Державний історико-культурний заповідник уже оголосив тендер на визначення підрядника, який розробить план для історичної частини Луцька. Оголошення розміщене на сайті Prozorro. Це є першим кроком до впорядкування містобудівної діяльності в історичній частині Луцька.

3. Я вже зустрічався з мешканцями вулиці Супутника і планую провести таку ж зустріч на вулиці Цегельній, що біля одного з наших ЖК. Люди переживають, що в проєкті Генерального плану Луцька територія під їхніми приватними будинками позначена як зона багатоповерхової забудови.

Щоб не створювати зайву напругу, я буду ініціювати перед міською владою питання про те, щоб територія вулиць Супутника і Цегельної на Генплані була і надалі позначена як індивідуальне житло.Згодом, зробимо великий матеріал, в якому детально розповімо про те, чому новий генплан дуже важливий для стабільного розвитку Луцька.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Андрій Разумовський, луцьк, Волинь