Степанов повідомив, чи будуть вводити в Україні жорсткий карантин

5 Жовтня 2020

Тотальний карантин Україні не загрожує. Україна не піде по стопах Ізраїлю, через те, що тут діє система адаптивного карантину

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Степанов зазначив, що Україна не буде йти за жорстким сценарієм Ізраїлю, через те, що не у всіх регіонах країни захворюваність однакова.

"Ізраїль, так, зробив локдаун на два тижні після того, як вони зафіксували, здається 6250 хворих. Поки ми діємо в умовах адаптивного карантину. Крім того, ми вже бачимо, що міста та райони, де ми вводили" червоний рівень "епідемічної безпеки і які дотримувалися відповідних правил, у них знижувалася відповідно захворюваність за 14 днів. Ми це бачимо по цифрам ", - сказав Степанов.

Одночасно міністр охорони здоров'я прогнозує захворюваність коронавірусом близько 5 тисяч випадків за день, але каже, що все одно ситуація під контролем.

"Зараз у нас вже минулого тижня понад 4500. Впевнений, що на цьому тижні ми перейдемо до позначку 5 тисяч, виходячи з нашого відношення. Можемо рости і далі", - сказав на брифінгу міністр.

Нагадаємо, що в понеділок, 5 жовтня, набуло чинності нове карантинне зонування. В "червону зону" зараз входять два міста - Тернопіль і Канів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: карантин, коронавірус, Україна