Експедиція в Антарктиду: набирають майбутніх полярників

28 Вересня 2020

Національний антарктичний науковий центр МОН оголосив конкурс, на якому відбиратимуть команду 26-ї Української антарктичної експедиції.

Переможці конкурсу проводитимуть наукові дослідження та забезпечуватимуть життєдіяльність станції «Академік Вернадський» в Антарктиді з весни 2021-го до весни 2022-го року, передає пресслужба МОН.

Документи на конкурс приймають до 12 жовтня 2020 року включно.

Відомо, що до 26-ої антарктичної експедиції з України відбиратимуть 12 учасників. Крім 7 науковців, які працюватимуть у сфері досліджень геологічних, геофізичних, фізичних наук та науки про життя, у експедицію також шукають лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора зв'язку.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, мають надіслати на електронну адресу Національного антарктичного наукового центру на електронну пошту uac2021@uac.gov.ua наступні документи:

  • Заповнену заяву-анкетунауковця або заяву-анкету фахівця станції спеціалістів.
  • Копії документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання (за наявності).
  • Копію трудової книжки та інших документів, які підтверджують стаж роботи за фахом.
  • Довідку про відсутність судимостей. 

У темі листа необхідно зазначити "Конкурс УАЕ, прізвище, ініціали кандидата, для науковців – напрям досліджень (наприклад, "науки про життя"), для фахівців – посаду, (наприклад, "кухар").

Окрім того, заява-анкета кандидата має бути підписана кандидатом власноруч або із використанням електронного цифрового підпису. Назва файлів з документами повинна складатися з прізвища та назви документа (наприклад: "Петренко диплом спеціаліста").

Загалом відбір проходитиме у 4 етапи:

  • подання документів на розгляд – до 12 жовтня 2020 року;
  • подання додаткових документів у разі проходження попереднього відбору – до 26 жовтня 2020 року (включно);
  • фахова співбесіда, медична комісія та психологічне тестування;
  • колективний тренінг для тих, хто попередньо пройде відбір до експедиції.

До слова, зважаючи на пандемію COVID-19, під час відбору майбутніх полярників особлива увага приділятиметься фізичному та психологічному здоров’ю кандидатів.

Зазначимо, що 26-та українська антарктична експедиція є ювілейною, адже 2021-го року відзначатимуть 25 років з часу підняття прапору України на станції "Академік Вернадський" (колишня британська станція "Фарадей").

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: наука