У Лондоні протестувальників проти карантину поліція розганяла кийками

27 Вересня 2020

У центрі Лондона вийшли на протест через карантинні обмеження, які запровадили через пандемію Covid-19. Через деякий час на місце прибули правоохоронці, які застосували кийки.

Як повідомляє BBC, на Трафальгарській площі відбулися зіткнення поліції та учасників акції.

Спочатку поліція просила людей розійтись, адже ті не дотримувались соціальної дистанції. Коли люди не виконали прохання, правоохоронці почали розгін, застосовуючи кийки. Натомість протестувальники кидали у них пляшки. 

Згодом стало відомо, що затримали 16 осіб. Також постраждали 9 поліцейських. Мер Лондона Садік Хан заявив, що поведінка деяких протестувальників була безрозсудна і жорстока, що "призвело до поранення працьовитих поліцейських і поставило під загрозу безпеку міста".

"Ми не можемо допустити, щоб були жертви через егоїстичну поведінку невеликої кількості людей. Таке насильство щодо офіцерів не будемо терпіти, винні відчують всю силу закону", – сказав мер міста.

GALLERY-612

Ситуація з COVID-19 у Великій Британій: коротко

  • Початок другої хвилі коронавірусу в країні голосови прем'єр Великої Британії Борис Джонсон. Також нова хвиля заражень COVID-19 почалася у Франції, в Іспанії, по всій Європі.
  • Джонсон заявив, що влада "тримає ситуацію під контролем". Він пояснив, що введення національного карантину є "останньою мірою, яку будь-хто бажає". Однак уряду все ж довелось схвалити рішення про введення низки додаткових обмежувальних заходів на території Англії. Все через збільшення кількості пацієнтів, які хворі на COVID-19.
  • Варто зазначити, що у Великій Британії зафіксовано майже 429 тисяч випадків зараження коронавірусною інфекцією. З початку спалаху COVID-19 на території Сполученого Королівства від наслідків зараження вірусом померло понад 41,9 тисячі осіб.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: карантин, великобританія