Наталка Бойко: «У пошуках самої себе»

Духовний розвиток починається із думки, що Бог – володар Всесвіту, а людина – найцінніший витвір Творця! І саме Людина з волі Всевишнього творить своє життя самостійно!

Наталя Бойко утверджувалася у суспільстві як юрист у батьківському колгоспі. Родина жила у Локачах, Волинської області. Господар організував підприємство, де працювала уся сім’я. Наталка, попрацювавши у школі та Приватбанку, вирішила  розширювати свої ментальні горизонти та занадилася на навчання аж до Володимира-Волинського. Успішно склавши іспити, дівчина зайнялася приватною нотаріальною діяльністю.

Маючи у руках потужну валізу здобутків, Наталя разом із донькою перебирається до Луцька:

– Я не злякалася конкуренції, навпаки, відчувала, що зможу тут теж бути успішною. Місто давало і моїй дитині можливість розкрити творчий потенціал, вона почала ходити на айкідо, танці, різні творчі майстерні, цього не було у Локачах!

Наталя активно працює у власній конторі. Але думки про інакше життя частіше заповнюють свідомість. Аби підтримати себе фізично та морально, жінка почала відвідувати різні фестивалі та езотеричні форуми. Світ перевернувся, Наталя потрапила у коло духовно наповнених людей.

– Я стала нотаріусом, щоб довести своїй родині, що я сильна та важлива,– каже Наталя. –  Я постійно працювала, забезпечила себе матеріально, утвердилася у своїй сфері як професіонал. Я досягла успіху, і що далі? Одноманітна робота мене виснажувала, таке відчуття, що окрім штампів на документах більше нічого не буде.

Наталя зайнялася різними дихальними та тілесними практиками. Це допомагало їй знімати напругу після роботи. Каже, що айкідо направило фокус її уваги на себе, своє творче вираження. Ще два роки жінка розривалася між роботою та покликами душі пізнати себе справжню.

– Якось я зрозуміла, що хочу розвиватися і не хочу втрачати часу. Я почала подорожувати самостійно. Туреччина, Кіпр, Балі, Індія, нові знайомства. Люди навколо мене почали змінюватися, – розповідає. – Закрила нотаріальну діяльність та почала навчатися на різних тренінгах.

На черговому фестивалі я познайомилася із мистецтвом звукової терапії та співочими тибетськими чашами. Одна старезна чаша потрапила мені в руки і я вже її не випустила – купила за гроші, які збирала на подорож до Непалу. Це була моя перша чаша.

Зараз у мене їх багато, збирала їх по світу, куди їздила за пізнанням себе. І взагалі, мені цікаві автентичні музичні інструменти, постійно поповнюю свою колекцію: барабан джембе, музика вітру, калімба та інші.

Співочі чаші – древній інструмент для поглибленої медитації та зцілення, прийшли у великий світ з Непалу та Індії. Головне призначення співочих чаш – створювати особливе енергетичне поле, яке заповнює увесь простір позитивними вібраціями.

Сучасні реалії завантажені стресовими ситуаціями та негативом, тому при такій деструктивній енергії співочі чаші просто необхідні для зцілення, адже вони своїм звуком здатні швидко врівноважити біополе людини.

– Подорож на Балі перевернула мій світ, – згадує Наталя. – Там відбулося глибоке перезавантаження, я зрозуміла, що щаслива від того, що просто я є тут і зараз! Балійці дуже радісні люди, вони вірять у сили природи та довіряють Богу, земля наповнена особливими високими вібраціями, саме тому люди навідуються туди за духовним просвітленням. Там все відбувається легко та швидко!

Наталя почала малювати. Розвинула свій талант на морських узбережжях Одеси. Глибокі переживання вкладала у свої картини з особливою любов’ю. Жінка шукала себе у творчих проявах, тож зайнялася йогою, аби краще входити у контакт з власним тілом. Наталя поширює флай йогу на Волині:

– Заняття у гамаках розвивають м’язи та витривалість, збільшують рухливість суглобів та нормалізують вагу, – пояснює жінка. – Така собі антигравітаційна йога, дуже корисна для дітей та дорослих, не потребує спеціальної підготовки та навичок. Допомагає навіть впоратися із депресивними станами!

До Непалу Наталя поїхала одного чудового дня, не плануючи подорож заздалегідь. Знання англійської не вплинуло на її спілкування з непальцями, адже вони не знають цієї мови.

Комунікація відбувалася на рівні жестів та міміки, всі прекрасно розуміли один одного. З Непалу Наталя привезла не тільки нові чаші та враження, а й розуміння свого призначення. По приїзді жінка активно зайнялася цілющими практиками.

– Я зрозуміла, що потрібно віддавати людям свої вміння та знання! – розповідає. – Допомогти кожному почути себе та зрозуміти, віднайти власні відповіді на всі запитання. Як інструмент я використовую чаші, гамаки. Це допомагає зайти на внутрішні глибини та розпізнати емоції, які піднімаються.

Важливо у таких практиках гармонізувати енергії, такі терапевтичні сесії відкривають новий рівень свідомого розвитку! Влітку я організувала групу для ранкових занять раджа йогою, аби наповнятися енергіями природи. Як майстер відвідала езотеричний фестиваль "Казкове місто", де проводила власні студії.

Мрію провести цю зиму у Тайланді. А ще хочу подорожувати світом та знайомитися із різними культурами, традиціями, людьми, розкривати себе глибше та більше. І ділитися досвідом у цьому величезному просторі довіри та любові!

Інна Меліхова, фото автора.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк