ZAZ Vida – автомобіль українського виробництва

Легкова автівка ZAZ Vida (ЗАЗ Віда) в кузові хетчбек стала популярною на ринку України. Серійне виробництво хетчбека розпочалось у 2012 році на «Запорізькому автомобілебудівному заводі» (ПАТ «ЗАЗ»).

 

ZAZ Vida – практичне й красиве авто із сучасним дизайном. Салон авто простий та досить комфортний, у який може вміститися до п’яти людей.

Робоча назва автомобіля ZAZ Point. Рівень локалізації виробництва перевищує поріг у 50 %, що, власне, і дозволяє експортувати автомобілі на зовнішній ринок.

На початку 2012 року ПАТ «ЗАЗ» випустив Chevrolet Aveo в кузові T250, який став третім сімейством автомобілів, локалізованих в Україні. ЗАЗ Vida – передньопривідний седан класу «В». Авто практично повністю копіює перше покоління Chevrolet Aveo в кузові T250.

ЗАЗ Vida  майже не відрізняється від Aveo. Збереглись і габарити, і дизайн. 1,5-літровий двигун з розподіленим уприскуванням палива видає 86 л/с потужності при 5600 об/хв і 128 Нм крутного моменту при 3000 об/хв.

Передні колеса авто обладнані дисковими гальмами, окрім того, до базового оснащення входить 14-дюймові сталеві диски.

ZAZ Vida оснащене чотирьох циліндровим бензиновим двигуном, завдяки чому авто розганяється до 100 км/год за 11 секунд. Витрата палива на 100 км становить 7.8 л.

Гарантія на авто становить 3 роки або 100000 кілометрів пробігу. Міжсервісний інтервал – 15000 кілометрів.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто