Валерій Стернійчук: «Команда «Слуги народу» на чолі з Володимиром Зеленським прийшла змінювати всю країну, від столиці до найдальшого села»

На початку червня Волинську обласну організацію партії «Слуга Народу» очолив народний депутат Валерій Стернійчук, член парламентського Комітету з питань антикорупційної політики. Рішення про призначення ухвалили члени обласної партійної організації під час конференції осередку.

 

- Валерію Олександровичу, ваше затвердження на посаді голови осередку "Слуги народу" відбулося напередодні місцевих виборів. Ви будете координувати роботу штабу на Волині від партії?

 - Не зовсім так. Партійний осередок постійний, він офіційно зареєстрований і буде працювати не тільки у виборчий період, а  й після виборів. Наша команда на чолі з Володимиром Зеленським прийшла змінювати всю країну — від столиці до найдальшого села.

Постійний зворотній зв’язок з громадянами - одне із ключових завдань для партії. Коронавірус вніс свої корективи в організацію цього процесу. Я вважаю, що люди справедливо нам дорікали у  бракові спілкування,  експерти  вказували на відсутність розгалуженої мережі приймалень. Але карантинних заходів треба дотримуватись усім.

З іншого боку,  я і мої колеги, народні депутати від «Слуги Народу» – дуже відкриті люди,  завжди на зв’язку, в тому числі завдяки соціальним мережам. Ми вивчаємо кожне звернення від громадян. Там, де потрібно, направляються депутатські звернення і запити. То ж говорити про повну відсутність комунікацій не доводиться.

Зараз ми зробимо так, щоб і до місцевих рад пройшли такі ж відкриті до людей депутати. Обласний офіс партії для усіх – це, скоріше, місце для збору ідей, для обговорення важливих питань, для напрацювання проектів з розвитку Волині.

 

 - У контексті розвитку Волині раніше постійно  наголошували на важливості децентралізації. Проте зараз окремі громади влаштовують акції протесту через незгоду з рішенням Кабміну про приєднання до міст. Яке бачення у "Слуги народу" щодо цих процесів?

- Депутати від «Слуги Народу» не лише говорять про важливість децентралізації, але реально працюють над тим, щоб місцеві громади отримали реальну владу.

Реформа децентралізації, яку Польща, приміром, провела ще в 90-х роках, дуже складна. Ніхто в Україні до цього часу так і не набрався сміливості її зробити. Була спроба ще при Ющенку. Але його рейтинг стрімко падав, не булополітичноїволі, тож реформу відклали у довгий ящик.  При попередній владі цей процес знову реанімували. Але як тільки почали з'являтися перші самодостатні громади - центральна влада почала втрачати вплив на них.  І реформу знову призупинили.

"Слуга народу" не боїться сильного місцевого самоврядування. Важливо не лише довести децентралізацію до адміністративно-територіальної раціональності, а ще - обрати в місцеві ради достойних людей, які почнуть наводити порядок у своїх громадах.

Презентація команди Слуги народу на Волині

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Валерій Стернійчук, слуга народу, вибори, Волинь