Вудки – цілісні і збірні

 

Важливість вибору вудки для рибалки може бути прирівняна до відповідальності підбору рушниці у мисливця.

 

Для того, щоб отримати хороший улов, слід не тільки підібрати сучасний вигляд вудилища, а й простежити за тим, щоб воно було не надто важким або крихким. Не варто прагнути брати найдорожчі моделі, адже для хорошої риболовлі вам найчастіше потрібна найпростіша вудка, але зроблена за останніми рибальськими канонами якості.

Вудки завжди поділяються на два основні види: цілісні і збірні (складні). Цільні моделі вудок виявляються досить зручними у всіх випадках, коли їх не потрібно брати із собою в далеку поїздку. У разі ж, коли перед вами виникає потреба в поїздці на поїзді, або ж вирішили ловити рибу в міській межі, то найкраще взяти все ж збірну вудку, яку можна акуратно упакувати в чохол і зібрати вже на місці риболовлі. Збірна вудка зазвичай складається з трьох-чотирьох ланок, хоча трапляються й випадки, коли модель вудки складається всього з двох частин.

Класичним видом вудки є поплавкова модель. Винайдена ще в античний час, така вудка сьогодні володіє невеликою кількістю технічних вдосконалень, що дозволяє її легко використовувати початківцям або любителям лову риби середнього та малого розмірів. Ефективність дії такої вудки найчастіше залежить навіть не від матеріалу, з якого зроблений рибальський інструмент (хоча якість як і раніше важлива), але від того, який поплавок був використаний. У плані вудлища, головним чинником стає дотримання пропорцій довжини (шість до одного), при порівнянні довжини зчеплення і безпосередньо самого вудилища. Працювати з подібними вудками можна практично цілий рік, отже, мати в будинку хоча б одну поплавкову вудку варто кожному рибалці, який себе поважає.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля