На Волині батько 8 дітей ловив рибу руками: його оштрафували

17 Травня 2020

На Волині, Любешівщині, чоловіка покарано за браконьєрство. Так, на озері Тучне, що неподалік села Ветли Любешівського району, він перевищив  добову норму вилову водних живих ресурсів.

Відтак з Управління державного агентства рибного господарства у Волинській області до Любешівського районного суду надійшла справа.  Слухання справи відбулось 5 травня. Про це йдеться у постанові суду.

Суддя Віталій Глинянчук розглянув справу, яка надійшла, про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який займався браконьєрством.

Обвинувачений о 10 годині 4 березня на озері Тучне, що неподалік села Ветли Любешівського району, грубо порушив правила рибальства: з перевищенням добової норми вилову водних живих ресурсів на 1,5 кілограма руками впіймав чотири щуки, чотири окуні, 12 краснопірок, 15 пліток.

Чоловік у суді свою винуватість у скоєнні проступку визнав, у вчиненому розкаявся. Пояснив, що згадану рибу він зловив руками в озері Тучне.

При накладенні стягнення просив взяти до уваги, що він є пенсіонером, отримує мінімальну пенсію, є батьком восьми дітей, з яких неповнолітніми є двоє. У зв'язку зі скрутним матеріальним становищем клопотав відстрочити виконання постанови про накладення стягнення.

Суддя постановив визнати чоловіка винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накласти штраф у розмірі 340 гривень з конфіскацією незаконно добутої риби.

Також він заплатить у користь держави 420 гривень судового збору та 3 519 гривень завданих порушенням збитків на спеціальний рахунок Любешівської селищної ради.

Також суддя дозволив відстрочити виконання постанови у частині накладення штрафу та стягнення завданих збитків на шість місяців.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, суд, риболовля