Увага – несподіваний пішохід!

Несподіваний пішохід – одна з найбільших проблем для автомобілістів, а найчастіше наїзди на таких пішоходів трапляються біля зупинок громадського транспорту.

 

Є важливі правила, які кожен водій зобов'язаний знати. Щоб ненароком не наїхати на пішохода, водій повинен їх дотримуватись.

 

Правило № 1 – Здавати назад та повертати голову небезпечно

Здаючи назад і закидаючи свою руку за сидіння, ми отримуємо хороший вид назад. Але одночасной втрачаємо видимість спереду. У неконтрольованій зоні може несподівано з’явитися пішохід. Завжди використовуйте дзеркала заднього виду. А щоб краще бачити перешкоди на асфальті, просто опустіть дзеркала донизу.

 

Правило № 2 – Уважно слідкувати не лише за дорогою

Їхати, особливо на невеличких вуличках, де є поряд дитячі майдачики, потрібно на невеликій швидкості. Але, це, звичайно, не завжди допоможе, якщо раптом посеред дороги з’явиться пішохід. Обов’язково потрібно стежити не лише за дорогою, а й за тим, що відбувається поряд.

 

Правило № 3 – Не підвищувати швидкості на пішохідних переходах

У правилах дорожнього руху України чітко сказано про те, що водій повинен пропускати пішода на нерегульованому і регульованому (якщо він переходить на дозволений сигнал світлофора чи регулювальника) пішохідних переходах.

Але особливо на нерегульованому переході водій не завжди встигає зреагувати на несподіваного пішохода.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто