Чи заважає музика водію?

На сьогодні усі без винятку авто оснащені акустичною системою. Звуки музики із салонів машин чути досить часто. Але слід пам 'ятати, що поїздка повинна бути безпечною і не лише для водія, але й для оточуючих.

 

Чи заважає музика водію керувати своїм транспортом? Напевно, кожен замислювався над цим запитанням. Якщо не заважає, то чи впливає вибір стилю музики на водія? Музика і заспокоїть, і розрадить його, коли він у дорозі, особливо у важкій і довготривалій. А найголовніше те, що музика – це одна з тих головних основ, яка не дасть водію заснути.

 

Слухати музику можна залежно від свого уподобання. Це може бути і класика, і рок, і дискотечна музика. У будь-якому разі водію не потрібно відволікатися від дороги. Тому існують правила:

 

1. Головне правило – приємна музика корисна для водіїв. Така музика сприяє концентрації уваги.

2. Рівень музики не повинен перевищувати 20 децибелів. Це достатня норма, яку сприймає людина. Гучна музика втомлює і може згодом спричинити стрес та втому.

3. Якщо ви любитель року та дистотечної музики – забудьте про неї під час руху авто. Така музика вимагатиме рухів, а це може спричинити аварію. Натомість, якщо така музика вас дратує – це стимулюватиме не заснути в дорозі.

 

Прихильники та противники музики в авто є, але головне не це. Найголовніше – безпека руху та розуміння того, що ви слухаєте під час руху.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто