Наркосиндикат у Києві кришував колишній працівник МВС

21 Квітня 2020

У Києві вилучили метадону на 2 млн доларів, наркосиндикат кришував колишній правоохоронець.

Спецоперація 21 квітня проходила за участі слідчих СУ ГУНП в столиці, працівників Департаментів протидії наркозлочинності, стратегічних розслідувань, кримінального аналізу, кіберполіції та внутрішньої безпеки НПУ. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва на сторінці у Facebook.

Зазначається, що під час спецоперації було проведено приблизно 70 одночасних обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах учасників злочинного угруповання, а також у двох нарколабораторіях, які розташовані у Києві та області.

"Під час слідчих дій правоохоронці вилучили понад 50 кг метадону вартістю приблизно 2 млн доларів США, що є найбільшою партію психотропних речовин, вилучених за останні роки, до 500 л прекурсорів, обладнання, яке використовувалися для виготовлення наркотичного засобу, а також мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки та інші речові докази", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що за результатами проведення слідчих дій у порядку ст. 208 КПК України затримано 13 учасників злочинного угруповання. Серед них є двоє організаторів, один із яких виявився колишнім працівником відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків органів внутрішніх справ, а також особи, які забезпечували діяльність нарколабораторій, фасувальники.

Нині вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів. На вилучені речові докази та майно учасників злочинної організації буде накладено арешт.

У прокуратурі міста Києва підкреслюють, що кримінальне провадження розслідується за двома статтями – ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 313 (пикрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням). Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Водночас слідчі дії все ще тривають.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, наркотики, наркоторговці