Що зараз відбувається у Чорнобильській зоні

До Чорнобильської зони вранці 17 квітня виїхав  мер Києва Віталій Кличко.

Про те,  що зараз відбувається у Чорнобильській зоні, та чи пожежі загрожуватимуть столиці України, він розповів у відео  на своїй сторінці у Facebook.

"Відкритих вогнищ немає, є тління. Потрібно ще декілька діб, що усе загасити. Наразі там працює понад тисячу рятувальників, підключена авіація", - сказав мер столиці.

Кличко також додав, що за словами експертів, забруднення радіацією немає, але у Києві дійсно є задимлення. Однак, за словами мера, усі чутки про те, що вітер з Чорнобиля несе у Київ радіацію, не відповідають дійсності.

Нагадаємо, через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа, яка була ліквідована 14 квітня.

4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося згасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чорнобиль, віталій кличко, пожежа