У Чорнобилі вже тиждень палають масштабні пожежі

11 Квітня 2020

У Чорнобильській зоні відчуження продовжували гасити масштабні пожежі. Вогонь розгорівся на великій території ще 4 квітня.

Станом на 7:00 палав трав’яний настил, очерет та лісова підстилка на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв. Про це повідомила пресслужба ДСНС України.

До гасіння залучили понад 300 осіб та більше 80 одиниць техніки, зокрема і авіацію. Літаки та вертольоти 10 квітня здійснили 96 скидів води – 240 т.

Радіаційний фон у Києві та Київській області перебував у межах норми (м. Київ – 0,013 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год. Допустимий фон – 0,05 мР/год).

У зоні відчуження рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль – 0,020 мР/год, на КДП "Дитятки" – 0,01 мР/год. Допустимий рівень – до 0,055 мР/год.).

Пресслужба Державного агентства України з управління зоною відчуження розмістила на своїй сторінці у Facebook карту та таблиці із даними про гамма-випромінювання, а голова Громадської ради управління Олександр Сирота опублікував моторошні фото, на яких НП виглядає наче справжній "вогняний апокаліпсис".

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чорнобиль, пожежа, рятувальники