Монтаж системи опалення

Цей процес передбачає: відключення і демонтаж старих радіаторів і труб; підбір нових радіаторів шляхом розрахунку і визначення типу труб, які будуть використовуватися в системі опалення; паяння труб й кріплення труб і радіаторів на стіни; з'єднання всіх елементів системи і підключення до джерела тепла.


Невеликі розрахунки
Щоб правильно вибрати радіатори для вашої системи опалення, потрібно як мінімум визначити місце, де він буде монтуватися, кількість вікон і зовнішніх стін.
Щоб опалювати приміщення з 1 вікном і 1 зовнішньою стіною, заввишки до 3 метрів, потрібно приблизно 100 Вт на 1 кв. м. Далі просто додайте потужність, виходячи з наступних розрахунків:
+1 зовнішня стіна +20% до потужності;
+1 зовнішня стіна, 1 вікно +30% до потужності;
+1 вікно, що виходить на північ +10% до потужності;
Якщо радіатор закритий панеллю, то +15%, а якщо знаходиться в ніші, то +5% до потужності;
При підсумовуванні декількох пунктів підсумовуються і додаткові відсотки потужності.
Приблизні розміри радіатора визначають з допомогою деяких правил:
Відстань від підвіконня до радіатора мінімум 10 см.

За шириною радіатор повинен займати як мінімум половину ширини вікна, а краще і 75%.

 

Демонтаж старої системи опалення

Після того, як вода в стояку перекрита, потрібно злити воду з радіаторів. Для цього приєднайте шланг до зливного клапана радіатора, і другий кінець випустіть на вулицю через балкон або в каналізацію. Під місце, де з'єднані шланг і клапан, підставте порожню посудину на випадок протікання. Якщо в системі є повітряні крани, відкрийте їх, щоб прискорити процес зливу води. Далі можна приступати до наступного етапу.

За допомогою болгарки зробіть два надрізи на трубі, яку плануєте замінити. Робляться надрізи на відстані 5-15 см один від одного, глибокі, майже повністю перерізаючи трубу. Тепер беремо газовий ключ і, затискаючи місце між розрізами, виламуємо цю ділянку. Повністю перерізати трубу не варто.

Далі за допомогою газового ключа відкручуємо решту частини старих труб. Робити це треба обережно, щоб не пошкодити і не порушити іншу частину труб і з'єднань. Якщо різьба не піддається, можна постукати по ній. В особливо важких випадках допомагає нагрівання проблемної ділянки паяльною лампою.

Тепер можна приступати до монтажу самого радіатора.

 

Монтаж радіатора

Беремо рівень, щоб зробити позначки. Приставляємо її до стіни навпроти різьблення підводки, звідки викручували шматок старої труби. Позначки ставте на рівні середини отопаленняворів подачі. Таким чином, доходимо до отворів радіатора. Тепер потрібно підставити що-небудь під радіатор так, що середина його різьбових отворів збіглася з відмітками, і робити зарубки на стіні для кріплень.

Далі свердлимо отвори для дюбелів і вкручуємо гаки, які будуть тримати на вазі наш радіатор. Повісьте радіатор і за допомогою рівня перевірте, наскільки рівно він сів на місце.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт