Критикував Зеленського: майор ЗСУ написав рапорт про відставку

6 Квітня 2020

Рапорт про відставку написав майор ЗСУ Роман Ковальов.

Раніше він отримав догану за критику Зеленського. Рапорт написаний 5 квітня на ім'я Командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Копію документа ексклюзивно публікує OBOZREVATEL.

"У період з 15.01 по 20.01. 2020 за вашим наказом №29 від 15.01.20 з метою з'ясування причин та обставин освітлення мною в соцмережі Фейсбук, повідомлення негативного характеру на адресу президента України було призначено службове розслідування, що є порушення моїх прав і свобод" , – йдеться в документі.

Також Ковальов зазначив, що його не ознайомили з основами проведення службового розслідування, а після він не був ознайомлений з актом службового розслідування.

"Вашим наказом №46 від 23.01.2020 за висвітлення мною в соцмережі Фейсбук, повідомлення негативного характеру на адресу президента України було накладено дисциплінарне стягнення "сувора догана", що було порушенням моїх прав і свобод, гарантованих ст. 34 Конституції України", – відмічено в рапорті.

Ковальов зазначив, що за підсумками атестації 2019 роки він отримав оцінку "добре" і був рекомендований на просування по службі на вищу посаду і зарахований в резерв. Та попри це його перевели на посаду нижче, що порушило умови контракту з Міноборони.

Також всупереч контракту під час перебування в Головному військовому госпіталі Києва лікар йому відмовив у допомозі, ігноруючи його скарги на стан здоров'я.

Крім того, Ковальов додав, що у Командування ЗСУ є усна вимога, що субота є робочим днем, що порушує умови контракту.

До того ж за 10 місяців контракту з військової форми йому видали тільки кашкет і пару берців. Ковальов підкреслив, що за час несення служби йому не видали посвідчення офіцера ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, збройні сили україни, відставка