Як правильно доглядати за нігтями

На жаль, багато жінок, які уважно стежать за красою волосся та обличчя, забувають про те, що потрібно турбуватися про руки і нігті. Як же правильно за ними доглядати?

 

1. Правильне харчування. У ваш раціон повинні бути включені всі поживні елементи, які сприятимуть здоров'ю організму в цілому, нігтів зокрема. Необхідні вітаміни містяться в печінці, зелені, яйцях, морській капусті, овочах і фруктах, молоці.

2. Не можна пересушувати нігтьову пластину: для цього не користуйтеся ацетоновою рідиною для зняття лаку.

3. Манікюр слід робити хоча б раз на 10 днів. І пам'ятайте, що нігті краще не стригти, а підпилювати: ножиці розшаровують нігтьову пластину.

4. Не можна постійно ходити з нафарбованими нігтями: вони повинні відпочивати. Тому лак бажано змивати на ніч. Або давати відпочивати нігтям 3-4 дні щотижня.

5. Не користуйтеся неякісним лаком: це робить нігті жовтими й некрасивими. Щоб усунути цей ефект, протріть нігтьову пластину шматочком свіжого лимона.

6. При митті посуду або підлоги використовуйте рукавички, що захищають ваші руки і нігті від впливу жорсткої води і миючих засобів.

7. Взимку не забувайте носити рукавиці або рукавички: шкіру рук треба берегти від впливу низьких температур і обвітрювання. А влітку –  наносьте живильний крем, щоб шкіра не піддавалася негативному впливу ультрафіолету.

8. Використовуйте пилочку для полірування нігтів. Дотримання цих інструкцій допоможе вам уникнути проблем з ламкими нігтями.

 

Ванночки для нігтів

 

З морської солі

25 грам морської солі (без хімічних барвників і ароматичних добавок) розчинити в 1,5 л води. Опустити пальці у воду і тримати 20-30 хвилин. Потім змастити руки живильним, бажано жирним кремом. Процедуру повторювати 10 днів.

 

Із желатину

15 грам желатину розтопіть в склянці окропу, почекайте, поки суміш загусне і охолоне. Опустіть нігті на 10-15 хвилин. Після цього обполосніть руки теплою водою. Повторювати можна 2-3 рази на 10 днів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса