Через карантин можуть урізати субсидії, – нардеп

26 Березня 2020

В Україні, попри обіцянку виплат у повному обсязі, заради економії можуть зменшити витрати на субсидії на 8 мільярдів гривень.

Про це йдеться в пропозиціях Кабінету міністрів України, які були направлені до Верховної Ради, повідомив член КМУ, народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі в четвер, 26 березня.

Нагадаємо, в бюджеті-2020 витрати на субсидії закладено на рівні 48 млрд гривень.

Що обіцяли раніше

Напередодні на засіданні КМУ, присвяченому подоланню економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу, говорилося, що субсидії будуть платитися в повному обсязі та навіть буде роздано додатково по 300 грн.

Також в Кабміні оголосили, що на наступний сезон субсидії призначать автоматично (тим, хто має на них право) і не будуть зменшувати коло їх отримувачів.

Скільки не вистачає в бюджеті

Відзначимо, що в бюджеті України утворилася діра. Дефіцит бюджету України може вирости до 5% через карантинні заходи, введені внаслідок епідемії коронавірусу. Про це заявив в середу радника президента України з економічних питань економіст Олег Устенко.

У грошовому вираженні означає близько $ 7-9 млрд.

"Буде переформатовано бюджет. Цілком очевидно, коли йде боротьба з коронавірусом і коли оголошена мобілізація всього суспільства - природно, що збільшуються витрати на охорону здоров'я", – підкреслив радник глави держави.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: субсидії, карантин, Україна