Волиняни на ретрофото початку ХХ століття

21 Березня 2020

Сьогодні соціальні мережі займають важливу роль в щоденному житті волинян, там не лише спілкуються, дізнаються щоденні новини, а й дізнаються більше про історію свого краю.

У Facebook сьогодні є багато цікавих тематичних груп та сторінок, де можна побачити раритетні ретро фото, відео, почитати цікаві факти з історії. Однією із найцікавіших по фотоматеріалу є спільнота під назвою «Українці. Хто ми та які ми».

В описі до спільноти вказано, що створена вона для обміну та поширення українознавчої інформації. Насамперед дав сюди користувачі надсилають свої сімейні реліквії, а саме, родинні фотографії.

Тут ви зустрінете не лише столітні фото з Волині, Поділля чи Галичини, можна сказати тут представлені майже всі регіони України. Такий фотоматеріал дає змогу порівняти, як одягались українці в різних містах, селах.

На сторінці можна побачити фото із фотосалонів, звичайні побутові, із різних родинних святкувань. Повірте, така фотомандрівка в минуле вам точно сподобається. Інколи ще цікавіше почитати коментарі до фото, а там цілі родинні історії, а то й долі…

Спеціально для наших читачів, ми відібрали найцікавіші фото з Волині, які повинні зацікавити. Якщо у ваших фотоальбомах є подібні і ви хочете ними поділитись, то надсилайте на сторінку, їх з радістю опублікують.

Також на фото окрім звичайних волинян, можна зустріти фото відомих волинян, таких як Олена Пічлка чи Леся Україна.

Акторка волинського театру, поч. ХХ ст.

Дівчина з Рівненщини, 1920-ті роки

Архаїчне волинське Полісся. Жінки містечка Любешів Пінського повіту, 1912 p. (нині Любешів Волинська обл.).

Волинь (Рівненщина). Коли настане вечір і згасне світло дня на пам'ять зфотографувалась уся шкільня сім'я. 12 VII 1946 р.

Місто Ковель, 1938 р. Світлина: Сергій Данилюк

Волинь, Шубків (суч. Рівненський р-н), 1920 ті рр.

Підпис до фото «Анюті від тьоті Марусі», м. Дубно, 1890 р.

Джерело фото: https://www.facebook.com/ukrainica/

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, історія, Фото