51 тисяча штрафу або 8 років ув’язнення: що загрожує українцям, які залишать місце обсервації

17 Березня 2020
Українців притягуватимуть до відповідальності за порушення умов обсервації та інфікування інших людей коронавірусом.

Відповідні норми прописані у законопроєкті про запобігання поширення коронавірусу, який 17 березня ухвалила Верховна Рада, - пише Громадське.

Для людей, які можуть бути інфіковані коронавірусом, передбачена адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину). За це передбачено штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб — від 34 тисяч до 170 тисяч гривень. Раніше в МВС уточнювали, що йдеться порушення умов обсервації для людей з підозрою на коронавірус.

Якщо такі дії (порушення умов обсервації) призвели до зараження інших людей, то законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 тисячі гривень) або тюремне обмеження волі чи ув’язнення до 3 років. Якщо ці дії привели до загибелі людей, то покарання буде від 5 до 8 років ув’язнення.

Водночас Верховна Рада ухвалила закон, яким забороняється притягнення до адміністративної відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, карантин, штрафи, тюрма