На Волині громадські заклади хочуть відправити на карантин

16 Березня 2020

Волинська ОДА звернеться до органів місцевого самоврядування, щоб перевести на карантин заклади, де є масове скупчення людей.

Про це йшлося 16 березня під час термінового брифінгу щодо коронавірусу та протиепідеміологічних заходів в області, - пише ІА "Волинські новини".

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак наголосила, що на сьогодні коронавірус є викликом для держави та світу.

«Ми повинні усвідомити рівень загрози. Станом на сьогодні у Волинській області не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Всі пацієнти, у яких була підозра на коронавірус, здорові, у них вірусу не виявили. В Україні зафіксовано п’ять випадків, на жаль, одна жінка померла. Область готова до цієї загрози, в області є 100 ліжок в інфекційних стаціонарах, 235 апаратів штучної вентиляції легень, які, за потреби, ще закуплятимуться. Щодо лікування коронавірусу, то воно симптоматичне, тобто в кожного воно своє.

Область проводитиме навчання усіх людей, які матимуть відношення до боротьби з кононавірусом. Закликаю не панікувати, не зукупляти маски, якщо ви не хворий. Важливіше мити руки, дезинфікувати, проводити провітрювання, не контактувати при можливості з іншими людьми.

Ми зверталися до поредставників всіх релігійних конфесій, аби ті не проводили богослужіння. Ми звернулися до органів місцевого самоврядування, аби вони зібрали позачергові сесії, щоб провести заходи задля боротьби з коронавірусом – рекомендувати всім закладам перейти в режим карантину», – зазначила посадовиця.

Голова Волинської облради Ірина Вахович закликала також не піддаватися паніці, обмежити спілкування з великою кількістю людей, дотримуватися гігієни.

«Луцькрада скличе позачергову сесію, де, скоріше за все, буде оголошено карантин. Бажано обмежити прихід громадян і до держустанов, бажано не користуватися громадським транспортом», – закликала Ірина Вахович.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк відзначив, що якщо не буде паніки, то з цими випадками справляться.

«У нас є звернення, що в людини температура 37, а вона просить завезти її в лікарню і перевірити на коронавірус. Є статистика, що 80% захворювань – це легкі симптоми, ви навіть не відчуєте, як перехворієте. Якщо ви відчуваєте задишку та сухий кашель, то це вже загроза. Основний телефон – це телефон сімейного лікаря, не обов’язково іти в поліклініку. Це найефективніший засіб. Закликаю не перебувати у місцях масового скупчення людей та постійно мити руки. Найбільш дійєвий засіб дезинфекції є миття рук. Це краще будь-якого дезинфектанта. Підстав для паніки немає, ми здатні прйиняти велику кількість хворих», – резюмував Ігор Ващенюк.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: волинська ода, Волинь, карантин, коронавірус