На Волині у 10 тисячах оселях можуть «обрізати» газ

14 Березня 2020

На Волині майже 10 тисяч осель можуть залишити без  газу. Відтак боржники вже отримали  повідомлення про припинення поставок газу  від «Волиньгаз збуту».

Станом на 1 березня 2020 року заборгованість за газ клієнтів «Волиньгаз збуту» становить понад 450 млн.грн, - повідомляють у ТОВ «Волиньгаз збут».

Такий показник на 30 % менший, ніж минулоріч. Неплатежі за газ скоротились завдяки ефективній роботі компанії з боржниками.

Від початку року "Волиньгаз збут" надіслав клієнтам-боржникам 9 831 тис. письмових повідомлень про припинення поставок газу на загальну майже 22 млн. грн. Найбільшу кількість повідомлень надіслали неплатникам у Луцьку, а також Луцькому, Ковельському та Володимир-Волинському районах.

"Клієнтам, котрі не сплачують за блакитне паливо і накопичують борги ми повинні припинити газопостачання. Тільки в січні газорозподільній компанії було надано доручення на припинення подачі газу 3 811 клієнтам-боржникам, їх борг становив 13,2 млн грн. Згідно з законодавством, у разі непогашення боргу після отримання повідомлення, ми маємо надати доручення "Волиньгазу" на відключення газу. Надалі починається стягування борг через суд», - сказав директор ТОВ "Волиньгаз збут" Микола Тищук.

Накопичення боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів Волині. Через відсутність оплати "Волиньгаз збут" не має можливості своєчасно розрахуватися з державним постачальником - НАК "Нафтогаз України" - за спожитий населенням газ і оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, ціна на газ, волиньгаз