Кінець ретроградного Меркурія: що потрібно робити

10 Березня 2020

Сьогодні усі, хто плювався на ретроградний Меркурій, нарешті спокійно видихнуть, бо нарешті ця планета до літа 2020 перестане бути ретроградною. Ще кілька днів Меркурій буде стаціонарним і поступово він набиратиме свою швидкість і почне рухатися директно, тобто, прямо.

Чому Меркурій та його вплив такі важливі?

По-перше, Меркурій знаходиться не так далеко від Землі. Це найближча планета до Сонця, яка відкрита астрономами. В древній астрономії Меркурій класифікувався як одна з п’яти планет, що блукають. Зокрема, інші чотири це Венера, Марс, Юпітер і Сатурн. Меркурій також можна побачити на небі неозброєним оком, а астрономи відстежують його рух на небі протягом усього року.

По-друге, астрологи відносять його до так званих особистих планет, які впливають на гороскоп.

До того ж Меркурій назвали на честь римського бога, який подорожує поміж світами у крилатих сандалях та шоломі. Меркурій або його предок грецький Гермес це класичний бог мудрості, спілкування, мов, торгівлі та подорожей.

Відповідно, коли Меркурій директний з цими сферами життя все чудово. А коли Меркурій стає ретроградним процеси починають уповільнюватися, комунікації порушуватися, техніка ламатися тощо. Астрологи іронізують, що під час директного Меркурія навіть мозок думає швидше, а комунікації покращуються.

Зауважимо, що насправді більшість днів у році Меркурій саме директний. Періоди ретроградного Меркурія трапляються три або чотири рази на рік тривають близько 20 днів. В інші дні Меркурій функціонує нормально.

«Навіщо узагалі ретроградний Меркурій?», запитаєте ви. Та для того, щоб ми могли розбиратися у минулому і не наступати на ті ж самі граблі та уповільнювалися у швидкому темпі сучасних комунікацій.

Директний Меркурій 2020: що потрібно робити

  • купувати побутову та офісну техніку, авто;
  • вирушати у поїздки;
  • активізовувати ділове життя;
  • підписувати угоди;
  • запускати бізнес і нові проєкти;
  • влаштовуватися на роботу і ходити на співбесіди;
  • рекламувати свою діяльність;
  • працювати з інформацією;
  • вчитися новому;
  • з’ясовувати стосунки.

Проте, як уже йшлося вище, кілька днів перед поверненням до директного руху Меркурій буде стаціонарним. Тому найкраще витримати інтелектуальну паузу аж до вихідних, а почати займатися активною діяльністю найкраще з наступного понеділка, коли Меркурій увійде в нормальне річище свого руху.

І пам’ятаємо, що до 18 червня «спихувати» на ретроградний Меркурій нічого не вдасться, він буде директним. А ось із 19 червня і до 12 липня - знову буде ретроградним.

Олена Кузьмич, дослідниця ритуалів

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: поради астролога, Світ