У Хмельницькому судитимуть прикордонника, який продавав службову інформацію на OLX

26 Лютого 2020

У Хмельницькому прикордонник разом з товаришем продавали відомості про осіб, які перетинали державний кордон України.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Хмельницької області.

Зафіксовані факти несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в базах даних Державної прикордонної служби України.

Свої послуги зловмисники пропонували на інтернет-сайті OLX. Надання інформації щодо однієї особи коштувало від 600 до 1300 грн.

Наразі зловмисників затримали. Правоохоронці відкрили проти прикордонника провадження за статтями "несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб" і "несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені повторно". Обвинувачувальний акт уже направили до суду.

Як повідомлялося, слідчі Державного бюро розслідувань викрили механізм отримання неправомірної вигоди від іноземців прикордонниками на Сумщині. За гроші прикордонники вносили в паспорти іноземців фальсифіковані дата-штампи про перетин державного кордону України. Вони подавали відомості до системи "Гарт" щодо нібито виїзду іноземних громадян за межі держави без фактичного перетину ними кордону. 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хмельницький, суд, прикордонники