Скільки українців перебуває на заблокованому лайнері, де виявили спалах коронавірусу

5 Лютого 2020

На борту круїзного лайнера Diamond Princess, який виявився заблокованим біля берегів Японії через спалах китайського коронавірусу, перебуває 26 українців.

У десяти осіб, які опинилися на судні, медики підтвердили інфікування коронавірусом 2019-nCoV. Чи є серед них громадяни України, поки невідомо. Про це інформують у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Зазначається, що про спалах смертоносного коронавірусу на круїзному лайнері влада Гонконгу повідомила 2 лютого. Інфікованим виявився пасажир, який був на борту лайнера від 20 січня 2020 року. Новий коронавірус у нього діагностували 25 січня після висадки у Гонконзі. 

У зв'язку з цим, від четвертого лютого судно перебуває на карантині, а пасажири та члени екіпажу, які контактували з цим чоловіком або мають підозру на вірус, проходять ПЛР-дослідження. В 237 пасажирів та членів екіпажу медики взяли зразки для аналізу. 

Наразі отримано результати тестування для 31 зразку, десять з яких виявились позитивними на коронавірус 2019-nCoV. Чи є серед інфікованих українці, нині з’ясовує Центр громадського здоров’я. Загалом, за інформацією відомства, на борту лайнера перебуває 26 громадян України.

У пресслужбі наголосили, що круїзний лайнер здійснює рейс без заходу у порти України. Про цей інцидент вже  поінформовано українську прикордонну службу.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, хвороби, українці, моз