У Росії заперечили інформацію про новий обмін полоненими

30 Січня 2020

Тетяна Москалькова, омбудсменка Росії, заявила, що не володіє інформацією про домовленості між РФ та Україною щодо нового обміну полоненими.

Москалькова сказала російським журналістам у Страсбурзі, що якби були якісь переговори щодо обміну, вона брала б у них участь, пише ТАСС.

Як показує практика, з початком роботи щодо обміну громадянами між двома державами є домовленість двох президентів. Мені про таку домовленість нічого не відомо. Я чула тільки заяви з боку президента України Володимира Зеленського, з іншого боку сигналів поки не надходило,
– сказала вона.

Російська омбудсмен також відзначила, що має постійний контакт з українською колегою Людмилою Денісовою. Однак наразі вони не проводили жодної звірки документів або списків, пов'язаних з обміном.

Зауважимо, 23 грудня Володимир Зеленський заявив, що Україна веде переговори про нове звільнення українців, яких утримують на тимчасово окупованій території Донбасу та в Росії. Окрім того, Київ вже погодив у Мінську списки для обміну, але буде їх доповнювати.

У Росії та в окупованому нею Криму перебувають 115 українських політв'язнів, 86 з яких – кримські татари. Ще майже 600 осіб перебувають на окупованому Донбасі й очікують повернення на підконтрольну Україні територію.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна на сході україни, росія, Україна