В Україні збільшили штрафи за хибний виклик поліції та «швидкої» до 10 тисяч

29 Січня 2020

Кабінет міністрів збільшив штрафи за завідомо неправдивий виклик поліції, швидкої допомоги або аварійних служб.

Про це повідомляє Telegram-канал прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Відтепер штраф за неправдивий виклик спеціальних служб складе від 3400 до 10200 гривень. Раніше він становив від 51 до 119 гривень.

"Посилення відповідальності має підвищити рівень правової та громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей", - йдеться в повідомленні.

Також уряд збільшив штрафи за порушення правил пожежної безпеки. Відтепер мінімальний штраф за адміністративні правопорушення становитиме 510 гривень, а максимальний - 8500 гривень.

До цього штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 гривень, а для посадових осіб — від 34 до 170 гривень.

Такого “покарання” недостатньо для того, щоби мотивувати до виконання безпекових правил.

Посилення відповідальності має підвищити рівень правової і громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей.

Крім того, Уряд наразі опрацьовує питання про законодавче врегулювання обов’язковості виділення коштів в державному та місцевих бюджетах на цільові заходи  протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладів освіти, охорони здоров’я та інших.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, поліція, швидка допомога, дснс, штрафи