Термальні курорти Польщі: топ 10 кращих курортів

Польща – дивовижна країна, багата термальними джерелами. Завдяки природним геологічним умовам, вода в них, дійсно цілюща. Дуже зручно, що геотерми є по всій території країни, тому можна обирати, куди зручніше добиратися.

У польських термальних джерелах оздоровлюються люди, які страждають на астму, бронхіальні захворювання, а також з недугами легенів. До того ж, це досить доступно за ціною. Пропонуємо порівняти популярні терми, щоб було простіше визначитися, який варіант буде оптимальним для вас.

Геотерми Грудзендз

Це одне з найпопулярніших туристичних термальних джерел, куди приїжджають люди з усього світу на оздоровлення. Вода дуже комфортної теплої температури, до 35 градусів. Є чотири стандартних басейни, а також маленький – для дітей. Оплачувати час перебування в зоні басейнів та саун можна від 2-х годин і вартість складатиме 22 злотих.

Перевагою Грудзендз є наявність оздоровчої піраміди, всередині якої висока концентрація молекул солі та йоду, що дуже корисно для людей з захворюваннями дихальних шляхів, гіпертонії і щитовидної залози. Відчуття від перебування всередині скляного спорудження дуже комфортні. Вартість 2 годин відвідування 2 євро.

Грудзендз

Здруй Войчех

Курорт також відомий як Лендек-Здруй, там знаходяться найдавніші терми, відкриті ще в середині 17 століття. Це досить великий оздоровчий комплекс, на території якого знаходиться сім джерел, а також лікарня «Здруй Войчех». Там є бювет з мінеральною водою, спа-комплекс, а також ресторан. В цілому, є все, щоб корисно для здоров'я і приємно провести вихідний.

Також слід зазначити, що на території дуже красиво. Вартість відвідування від 5 євро з людини.

Терми Мщонув

Аквапарк Закопане

Туристи частіше туди їздять на гірськолижний курорт, але на його території є кілька терм з комфортною температурою – близько 32 градусів. Всього чотири дуже великих басейни, варто зазначити, що водойма відкрита. Тобто, перебуваючи в теплій оздоровчій воді, ви можете ще й насолоджуватися прекрасним видом на засніжені гори. Весь комплекс оточений Татрами.

Крім того, на території комплексу Закопане є кілька джакузі і саун. Вартість години складе 5 євро. Якщо оплачувати цілий день перебування, це обійдеться в 14 євро.

Аквапарк Закопане

Вармія Парк

На території аквапарку знаходиться кілька терм, вони відрізняються своїми цілющими властивостями, особливо корисно там побувати людям з астмою завдяки високому вмісту йоду. Температура води становить 35 градусів.

Є можливість відвідати соляні печери, а також скеледром, солярій і масажний кабінет.  Тут вартість залежить від обраних послуг, тому назвати навіть суму навіть приблизно неможливо.

Бальнеокурорт Устронь

Терми Унеюв

Тут розташований цілий комплекс терм, є басейни і сауни. Температура води 32 градуси, а взимку підвищується до 35. Є дитячі басейни, де маленькі гості весело і корисно проведуть час.

Терми Унеюв відрізняються тим, що вони зупиняють оплачений відвідувачем час на території ресторану. Оплата береться тільки за замовлену їжу. Крім того, на території комплексу можна переночувати в старовинних будинках, які перевезли з сіл поблизу. Це дуже зручно, якщо планується оздоровлення за програмою, в кілька етапів. День оздоровлення в термальному басейні і сауні обійдеться в 90 злотих.

Терми Шафляри

Терма Буковина

Це те місце, де навіть найвимогливіша людина знайде для себе ідеально комфортні умови відпочинку. На території 20 басейнів з термальною водою, можна обирати, в якому температура буде комфортнішою, діапазон коливається від 30 до 38 градусів. Є 8 саун з кімнатами релаксації, де пропонується ароматерапія. Не можна залишити без уваги і приголомшливу архітектуру Терма Буковина. Безліч терас, склепінь арок, атмосфера античності.

Вартість дня відпочинку 70 злотих на день, а за разове відвідування сауни доведеться заплатити 30 злотих. Найдорожчий VIP-пакет послуг обійдеться в 250 злотих.

Терма Буковина в Польщі

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Курорти, Здоров'я, відпочинок, польща