Нову підозрювану в пожежі в коледжі Одеси хочуть помістити під домашній арешт

14 Січня 2020

Для нової підозрюваної у справі про пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу прокуратура проситиме домашній арешт.

Про підозру повідомили завідуючій господарством коледжу. 15 січня Київський районний суд Одеси буде обирає їй запобіжний захід, повідомили в пресслужбі суду, - пише obozrevatel.

Прокуратура наполягатиме на запобіжному заході для неї у вигляді нічного домашнього арешту.

За інформацією слідства, пожежа в будівлі коледжу виникла через несумлінне виконання підозрюваною своїх службових обов'язків. Зокрема, за результатами планової перевірки навчального закладу в 2014 році співробітники ДСНС склали акт про грубі порушення законодавства в сфері протипожежної безпеки і винесли припис на їх усунення.

Завгосп, як відповідальна особа, не вжила жодних дій для фактичного усунення виявлених порушень. Зокрема, вона не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів і персоналу в день трагедії. Більш того, підозрювана, як член комісії, погодилася з її висновком щодо готовності навчального корпусу до нового навчального року.

Нагадаємо, 11 грудня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід директору згорілого Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Любові Кочерзі. Жінку, яку підозрюють у службовій недбалості, відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет.

Згідно висновку експертів, консервація будівлі пам'ятки архітектури, "дома Асвадурова" обійдеться приблизно в 3 мільйони 250 тисяч гривень. З них на розробку проектної документації майбутньої консервації витратять 250 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, пожежа