На даху будинку мешкає п'ятиметровий дракон, який символізує цілу родину

1 Січня 2020

Йдучи дачним масивом, зауважую справжню дивовижу: навколо будиночка обертається чималий дракон, на голові якого сидить півник, а на хвості примостилася лебідка. Посередині ж – голубка.

– Задум створити це диво виник у мене декілька років тому, – розповідає Павло Андрикевич, відомий в Україні бляхар-покрівельник, йдеться  у публікації в газеті «Твій вибір».

– Досвід роботи з бляхою у мене чималий, бо свого часу в Єкатеринбурзі робив дах для молитовного будинку, у Києві крив Центральний залізничний вокзал. Чимало робіт виконав як в Україні, так і сусідній Росії. Тож у власних силах не сумнівався ні на мить. Однак то одне, то інше – і все ніяк не міг взятися за роботу. Проте одного вечора сів, помріяв, як це воно має бути, і протягом тижня намалював на папері проєкт, продумав усі моменти аеродинаміки, врахував силу вітру. А наступного взявся до роботи, яку закінчив якраз до свого дня народження. Отоді і встановили дракона: рідні казали, що то я спеціально підготував собі такий подарунок. Корпус свого дракона я зробив оцинкованим, а ось лусочки на його тілі виготовив з алюмінію – вони на сонці особливо блищать.

дракон на будинку

Мене часто запитують, чому на ньому посадив птахів. Однак ці птахи там не просто так – кожен символізує кожного члена нашої сім’ї. Приміром, півень на голові дракона є символом господаря дому, а ось лебідка на хвості – це Віта, моя дружина. На кожному крилі сидить по голубу – це мої сини Роман і Дмитро. Посередині спини тварини примостилася голубка – це моя онучка Машенька.

Сусіди лучанина розповідають, що побачити дракона ввечері – те ж саме, що побачити якусь дивовижу. Бо у цей час він підсвічується спеціальною підсвіткою, а коли повертається, то чути передзвін малесеньких дзвіночків, які є на тілі тварини.

– Видовище, я вам скажу, дійсно вражаюче, – говорить сусідка. – Таке враження, що на даху живий, а не металевий дракон. До речі, нерідко до Павла приїжджають охочі купити це диво. І гроші пропонують немалі, але він відповідає відмовою. Каже, що дракон – це символ їхньої сім'ї. А символи, як відомо, не продаються.

дракон на будинку

Металевий дракон, довжина якого сягає п'яти метрів, є не лише окрасою будинку, він також показує напрям вітру. Однак у будинку майстра є дуже багато речей, які він виготовив власноруч. Це і велика піч, стіл, коробочки для інструментів. А ще – спеціальні вітряки для відлякування кротів, які ввечері також підсвічуються.

– Я ніколи нічого не копіюю, – усміхається пан Павло. – Коли бачу щось цікаве, то обов'язково додаю свої ідеї, і таке поєднання зазвичай дає гарний результат. Нині у мене є чимало задумів, які з часом втілюватиму в життя.

Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім