Зеленський не знає, коли в Україні будуть достойні пенсії

18 Грудня 2019

Президент Володимир Зеленський каже, що не знає, коли в Україні будуть виплачувати достійні пенсії, та пояснив чому склалася така ситуація.

Відеоролик, на якому голова держави відповідає на запитання жителів села Красна Слобідка в Київській області, опублікував Офіс президента в Telegram-каналі.

"З пенсіями дуже складне питання. Неможливо жити. Розумію. Будемо намагатися збільшити пенсії. Але поки нам Мінсоцполітики не надало всю схему. Вони повинні запропонувати схему з пенсіями, сказали, що поступово, частинами, враховуючи вік людей, будемо допомагати і збільшувати [пенсії]. Але треба, щоб люди хоч податки платили. Звідки взяти гроші? Ми всі розуміємо, що на 2,5 тисячі гривень людина не може існувати і просто бути людиною. Це зрозуміло. Збільшимо, але дайте час ", – відповів Зеленський на питання місцевого пенсіонера, який все ще змушений працювати, так як його пенсія становить 2,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, при цьому раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає зміну формули розрахунку мінімальної пенсії. Якщо документ ухвалять, у 2020 році мінімальна пенсія може вирости в два рази. Як відзначають автори документа в пояснювальній записці, нинішні правила розрахунку мінімальної пенсії не відповідають потребам українців, які втратили працездатність, та порушують конституційне право громадян похилого віку на достатній життєвий рівень.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, економіка, пенсії, україна