У центрі Києва – масові мітинги (фото, відео)

17 Грудня 2019

Під Верховною Радою України у центрі Києва 17 грудня почалися мітинги.

На них вийшли власники машин на єврономерах, а також противники відкриття ринку землі. Однак у порядку денному парламенту на 17 грудня не заплановано розгляд земельного питання, пише Оbozrevatel.

Масову акцію проти продажу сільськогосподарської землі анонсував "Національний корпус". Вона почалася о 9 ранку.

До неї приєдналися аграрії, представники профспілок, патріотичних політичних сил, волонтери, ветерани і звичайні громадяни.

"Українці будуть вимагати від президента Зеленського зняти з розгляду всі законопроєкти, які дозволяють розпродаж сільськогосподарської землі. Зважаючи на останні події стало ясно, що Зеленський не збирається враховувати думку народу. Його мета: якомога швидше ухвалити закон про продаж землі. Закликаємо всіх українців об'єднуватися, адже за Конституцією право розпоряджатися нею належить винятково українському народові, а не тимчасовим людям при владі", – йдеться в заяві "Нацкорпусу".

Його представники також озвучили низку вимог до влади: продовжити мораторій на продаж землі, провести всеукраїнський референдум з цього питання, а також забезпечити викуп паїв державою за ринковою ціною для тих, хто хоче продати свою землю.

Крім того, пікетувати Верховну Раду 17 грудня виїхали і власники авто з еврореєстрацією. У зв'язку з цим виник транспортний колапс в урядовому кварталі на вулиці Грушевського. Як повідомив у Facebook провідний спеціаліст Кабміну Андрій Якобчук, "евробляхи" почали прибувати під парламент ще о 7 ранку.

Аналогічна ситуація спостерігається і під Національним банком та Офісом президента. Відповідне відео в Telegram опублікував народний депутат Антон Поляков.

"Я так зрозумів, на роботу скоро не потрапиш. Біля Нацбанку страйкують, біля ОП намети, а до Ради знову йдуть мітингувальники. Гарний початок пленарного тижня", – зазначив парламентарій.

Через масові акції в центрі Києва поліцією було ухвалено рішення обмежити рух транспорту.

"Щоб забезпечити безпеку і комфорт мешканців та гостей столиці, на деяких ділянках столичних доріг буде обмежений в'їзд великогабаритного вантажного і спеціального транспорту. Просимо з розумінням поставитися до таких тимчасових заходів. Також рекомендуємо за можливості утриматися від поїздок центральною частиною Києва власним автотранспортом, щоб уникнути ускладнень дорожнього руху", – йдеться в оголошенні на сторінці Facebook Національної поліції.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, мітинги