«Її пора б трошки приглушити», – депутатка від «Слуги народу» про свободу слова

29 Листопада 2019

«З поваги до інституту Президентства» депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк заговорила про обмеження свободи слова.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу Настоящее время, інформує ІА Волинські новини з посиланням на Цензор.НЕТ.

«Мені здається, що у нас в країні настільки сильна свобода слова, що її пора б трошки приглушити, з поваги до інституту Президентства фільтрувати свою мову», – заявила Василевська-Смаглюк, коментуючи справу проти нардепки Федини та волонтерки Звіробій.

Ситуацію з дотриманням прав і свобод громадян в Україні Василевська-Смаглюк порівняла з російською.

«Якби справді це відбувалося десь у Криму в нинішніх умовах або в Росії, то цю людину (волонтерку Марусю Звіробій. – Ред.) – не чекали б санкції суду для того, щоб провести там обшук, її би просто посадили у в’язницю без суду і слідства», – сказала вона.

Ольга Василевська-Смаглюк – колишня журналістка. Працювала в газеті «День» і на каналі «1 + 1». Обрана депутаткою від мажоритарного округу № 96 у Київській області.

Нагадаємо, 26 листопада слідчі ДБР направили в Генпрокуратуру проєкт повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України народному депутату і громадянці.

Йдеться про висловлювання нардепки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

27 жовтня вони під час спільної трансляції у соцмережах, присвяченій візиту президента Володимира Зеленського в Золоте Луганської області, висловили припущення, що під час однієї з поїздок на Донбас президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху. «Хтось думає, що він безсмертний», – сказала тоді Федина про Зеленського.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков після цього заявив, що такі висловлювання «не наближають нас до єднання в суспільстві і завершення війни». А заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко після цього пообіцяв, що політсила звернеться до правоохоронних органів.

Сама військова вважає, що її розмову з нардепкою «ЄС» Софією Фединою «вирвали з контексту» і розпіарили по телебаченню. При цьому Звіробій не відмовилася від своїх слів, тобто каже, що президент Володимир Зеленський може постраждати на Донбасі, якщо продовжуватиме хамити військовим.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: слуга народу, Політика, депутати