Нищівний землетрус в Албанії: десятки загиблих, сотні поранених (фото)

26 Листопада 2019

У результаті сильного землетрусу в Албанії, який стався 26 листопада, загинуло щонайменше 16 людей, поранення отримали 600 осіб.

Дев’ять людей госпіталізовані з важкими травмами, повідомляє DW.

Найбільше внаслідок землетрусу постраждало місто Дуррес, де загинуло десять людей, і Тумане, де були знайдені тіла п'ятьох осіб, повідомила міністерка оборони Ольта Джачка. Ще одна людина загинула, вистрибнувши з вікна у місті Курбін. При цьому в Дурресі живими були знайдені 42 людини. Рятувальники розшукують під завалами будинків тих, хто міг вижити. Як повідомляється, досі зберігається ризик нових підземних поштовхів.

Внаслідок землетрусу було зруйновано щонайменше три будинки, повідомляє агенція AP. Поки точно не відомо, скільки людей перебувало в них вночі. У місті Дуррес рятувальникам вдалось знайти живих підлітка та дитину, повідомили місцеві телеканали. Люди повідомляють про те, що під завалами залишаються їхні родичі, з якими їм вдалося поговорити телефоном, передає агенція Reuters.

Влада закликала людей у найбільш постраждалих районах не повертатись у свої будинки та не користуватись автомобілями, щоб дати вільний доступ аварійному транспорту. Багато людей повідомили про тріщини в будинках. У містах Дуррес і Фуше-Круя солдати встановлюють намети, в яких будуть ночувати постраждалі.

«Це драматичний момент, коли нам слід зберігати спокій, залишатися поруч один з одним, щоб впоратися з цим шоком», - заявив прем'єр-міністр країни Еді Рама.

Землетрус магнітудою 6,3 за шкалою Ріхтера стався на західному узбережжі Албанії 26 листопада близько 4 ранку за місцевим часом. Його епіцентр зареєстрували за 10 кілометрів на північ від портового міста Дуррес і за 30 кілометрів на захід від Тирани. Загалом було зафіксовано близько 100 поштовхів. Через кілька годин землетрус магнітудою 5,4 стався в Боснії. Про постраждалих не повідомляється.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Фото, Світ, Надзвичайні події, Надзвичайні події