Твій корисний сніданок: картопляні рості з беконом і яйцем

Приготуйте на сніданок страву швейцарської кухні.

Рості – це швейцарські картопляні оладки, картоплю для яких труть на тертці з великими дірочками, добре віджимають і смажать завжди без додавання борошна, пише Picantecooking.

Інгредієнти.

Для рості:

  • 4 середні картоплини
  • 1 яйце
  • Сіль і перець до смаку
  • Рослинна олія для смаження

Крім того:

  • 4 яйця
  • 4 смужки бекону, можна замінити шинкою
  • 2 гілки кропу, подрібнити
  • Час приготування: 25 хвилин

Приготування.

1) Картоплю почистити і натерти на тертці з великими дірочками. Відкинути картоплю в сито і добре віджати.

2) Перекласти картоплю в миску, додати яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати.

3) У великій сковорідці розігріти олію і обсмажити смужки бекону з двох сторін. Викласти на тарілку застелену паперовим рушником.

4) На розігріту сковорідку в якій смажився бекон, викласти порціями картопляне тісто.

Зменшити вогонь до мінімуму і смажити до моменту, поки верх добре не підрум'яниться. Перевернути на інший бік і смажити до готовності.

5) Довести до кипіння воду в широкій каструлі, а ще краще в глибокій сковорідці, зменшити вогонь, так, щоб не було бульбашок на поверхні води.

6) Дно невеликої миски застелити харчовою плівкою, плівку змастити тонким шаром олії, розбити яйце і загорнути в плівку створюючи мішечок.

Опустити мішечок з яйцем в воду, повторити цю ж процедуру з іншими яйцями. Варити до готовності, біля 2-х хвилин.

Яйце має повністю схопитися і пружинити при стисканні. Розгорнути яйця і перекласти їх на чисту тарілку.

7. На тарілку для сервірування викласти по одному рості, зверху бекон і на нього яйце.

Приправити сіллю і свіжим меленим перцем. Посипати кропом.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сніданок, харчування, рецепти