Щоб урятувати важко хворого сина, батько шиє і продає якісні та модні сумки

Залишити роботу на підприємстві Володимира Крищука зі Львівщини змусила біда – важка хвороба сина. У 7-річного Марка ще шість років тому перестали рости і змінили свою структуру кістки. Внутрішнім органам, що розвиваються нормально, вже тісно в маленькому тілі. Тож сім?я до 20 тисяч гривень щомісяця витрачає на обстеження, ліки, масажі. Коли доводиться їхати до столичної клініки, грошей на дорогу, проживання, обстеження потрібно ще більше. 

І хоча за останні півроку стан хлопчика покращився, дитині все одно ще важко ходити. Відтак Марко потребує постійного догляду. Крім того, щоранку хлопчика потрібно відвозити до школи, де з ним до кінця занять перебуває мама Вікторія. Після школи – відвозити дитину додому, займатися не лише уроками, а й фізичною реабілітацією. Одне слово, один із батьків повинен весь час присвячувати дитині, а інший – заробляти гроші на прожиття сім'ї та лікування Марка.

– Саме ці два фактори – необхідність більше заробляти та бажання більше часу проводити із дружиною та сином – підштовхнули до думки покинути працювати «на дядю» і спробувати зайнятися власною справою, – розповідає Володимир Крищук.

Сумки на індивідуальні замовлення

Оскільки наш оповідач багато років відпрацював на взуттєвій фабриці, то мав уявлення, які вироби можна виготовляти зі шкіри. Та позаяк виготовлення взуття – справа затратна і без чималих капіталовкладень за неї не візьмешся, то вирішив виготовляти сумки.

– Спершу я, щоправда, роздумував: а може – гаманці, ремені, іншу шкіргалантерею. Втім на практиці побачив, що сумки тут – поза конкуренцією. Причому жіночі! – наголошує Володимир. – Бо чоловіки в цих питаннях не вибагливі: купив одну сумку і носить, доки не порветься чи не протреться. А жінки придбають нову сукню чи туфлі – і вже мусять створити цілий образ, де всі кольори й аксесуари мають бути продумані до дрібниць, в тому числі і сумочка.

Зважаючи на затребуваність покупців, сумочок у Володимира – до кольору до вибору: великі, середні, маленькі, монотонні й різнокольорові, строгі та гламурні, вечірні та спортивні, круглі, прямокутні, квадратні й у вигляді банана (що зараз дуже модно).

– Щоб придумати щось нове, однієї тільки фантазії замало. Мушу підглядати, що носять люди, з чим фотографуються зірки, які зразки сумок виставляють відомі бренди. А потім із усього цього створюю щось своє. Хоча буває, що мені пересилають фото сумочки, розповідають, які відділення мають бути всередині, і я підлаштовуюся під бажання клієнта.

Унікальні сумки на замовлення

Оскільки вироби Володимира Крищука рекламуються завдяки схвальним відгукам замовників, то не менше, ніж про гарний вигляд, мусить майстер подбати про високу якість.

– Як тільки я розпочав власну справу, грошей фактично не було. Тому я замовляв шкіру, виготовлену в Італії, а от на фурнітурі (замки, ланцюжки тощо) мусив економити й купував китайську, – не приховує Володимир. – Проте зараз на всі деталі сумочки я даю гарантію: служитиме довго.

На відміну від більшості виробів ручної роботи, які коштують ну дуже дорого, Володимир встановив «лояльну» ціну. Маленька сумочка із невеликою кількістю внутрішніх кишеньок коштує від 1 тисячі гривень. А от був чоловік, який попросив пошити велику дорожню сумку і вказав, які би відділення хотів мати, то за таке замовлення він заплатив 3500 гривень.

Високо якісні сумки під індивідуальне замовлення

– Підбираючи асортимент сумочок, я враховую і сезонні потреби, і свята, які припадають на той чи інший період, – продовжує Володимир. – На холодну пору року пропоную сумки, в які би можна було покласти парасолю, рукавички. На весну й літо жінкам хочеться чогось яскравого. До Дня Незалежності я розробив цілу серію сумочок та «бананок» із орнаментом-вишивкою та написом «І  UA».

Наразі відкрити власний магазин для Крищуків – надто дорого. Давати під реалізацію в інші магазини – не вигідно: бо власники хочуть брати товар за копійки, а продають удесятеро дорожче. Тому наразі Крищуки реалізовують продукцію через соцмережі. Створили свій віртуальний магазин на всесвітньому сайті хенд-мейду (виробів ручної роботи). Адже, як переконалися, найчастіше їхні вироби замовляють забезпечені іноземці, для котрих якісна сумка за 50 доларів – це дуже навіть дешево.

Жіночі сумки на індивідуальне замовлення

– Втім, я сподіваюся, що завдяки цій статті ми зможемо знайти своїх поціновувачів і в Україні. Бо наразі сумки – це наше єдине джерело доходів, аби надавати необхідне лікування для сина Марка (гроші, які нам перераховують люди, відкладаємо на дороговартісну операцію), – відверто каже Володимир. – Кожного місяця на медикаменти, щотижневі аналізи, масажі тощо йдуть до 20 тисяч гривень. У жовтні нам потрібно їхати до Києва на обстеження – це додаткові витрати на дорогу, проживання, харчування. А щоразу просити в людей «дайте, перерахуйте» не хочеться. Бо розумію: в кожної сім?ї є свої клопоти і потреби.

Отож, дорогі читачі, підтримаймо сім?ю Крищуків у їхній біді. Наразі в маленького Марка вже є перші позитивні зрушення: він підріс аж на 1 см! Почав набирати у вазі. У нього стали рости зубчики, які через брак кальцію повипадали ще у півторарічному віці.

Унікальні сумки на індивідуальне замовлення

Але, щоб зберегти позитивну динаміку і подарувати Маркові життя без болю, ми з вами можемо замовити собі чи рідним сумочку чи цілий набір або прорекламувати ці вироби серед людей, яким по кишені купити високоякісні сумки з натуральної шкіри, котрі можна пошити за індивідуальним замовленням.

Переглянути весь асортимент продукції у «Фейсбуці» можна в групі «Шкіряні вироби ручної роботи LIGHTHOUSE».

А всі деталі уточнити за номерами Володимира і дружини Вікторії: (067)897-17-46, (068)009-30-55.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Оксана Бубенщикова

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Власна справа, хвороби