Мімімішність зашкалює: показали сім малюків панди (відео)

Сім новонароджених дитинчат великої панди вперше показали публіці.

Вони публічно постали на Базі з дослідження і розведення великих панд в місті Ченду, пише Новий час.

Знайомство панд з відвідувачами центру приурочили до ювілею КНР.

«Сім дитинчат великих панд, що народилися в 2019 році, були розкладені, формуючи число "70", щоб висловити найкращі побажання до 70-річчя заснування Китайської Народної Республіки», – заявив в інтерв'ю директор бази Чжан Чжипін.

Станом на вересень цього року на базі народилося дев'ятеро дитинчат панд, коефіцієнт виживання яких досяг 100 відсотків. Серед них - дитинча панди з найбільшою в світі вагою при народженні (понад 200 г) і найлегше у світі дитинча панди вагою (42,8 г).

Ця база в місті Ченду слідом за музеєм Гугун посіла друге місце в списку 10 найбільш відвідуваних визначних пам'яток Китаю. Згідно зі статистичними даними, в 2018 році базу відвідало близько 7,5 млн осіб, і цей показник, як очікується, перевищить 9 млн в цьому році.

Велика панда (Ailuropoda melanoleuca) або бамбуковий ведмідь - одна з рідкісних тварин, занесених до міжнародної Червоної книги. Велика панда відрізняється низьким рівнем народжуваності, як в дикій природі, так і при утриманні в неволі. Вчені припускають, що в дикій природі залишилося близько 2060 особин. Велика панда є символом Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, тварини