Стало відомо, чим Богдан погрожує «слугам народу»

20 Вересня 2019

Керівник офісу президента Андрій Богдан під час закритої зустрічі фракції «Слуга народу» пригрозив депутатам-мажоритарникам, що виборчу мажоритарну систему скасують.

Про це пише Українська  правда з посиланням на співрозмовника у «Слузі народу».

Найбільша фракція українського парламенту «Слуга народу» щотижня проводить велике засідання фракції у виставковому центрі «Парковий», куди приходять всі депутати, спікер ВР Дмитро Разумков та перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Спеціальними гостями засідань «СН» є президент, прем’єр-міністр, окремі міністри та керівництво Офісу президента. 

Якщо Зеленський присутній на фракції, засідання перетворюється у «відкритий мікрофон», коли депутати ставлять президенту свої запитання. 

Нардеп від «СН» розповів, що під час таких зустрічей деякі нардепи «поважно і компліментарно» говорять до президента, а деякі ставлять «робочі питання». 

«Мажоритарники запитували, що буде із субвенціями. Богдан увімкнув мікрофон і хамовито відповів, що «мажоритарки більше не буде». На тій зустрічі навіть хтось вигукнув у бік президії: перестаньте робити з нас стадо баранів», - зазначив мажоритарник.

Це не перший конфлікт у фракції. Зокрема, 19 вересня Рада провалила законопроект, який скасовує «правки Лозового» та дозволяє НАБУ і ДБР прослуховувати нардепів.

Після цього голова Верховної Ради Дмитро Разумков вичитав «слуг народу» і заявив, що вони його підставили. Незадоволені були таким рішенням і в Офісі президента. Зокрема, Богдан розлютився і кричав, що треба розпустити «слуг», а президент його заспокоював. 

Крім того нардепів обурили законопроекти, якими пропонувалося позбавляти мандата за невходження у фракцію та також за припинення членства у фракції. Після «бунту» у «Слузі народу» депутати почали доопрацювати законопроекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бунт депутатів у «Слузі народу»: чим спричинений і чим закінчився

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, політика, слуга народу