Твій корисний сніданок
Інгредієнти.
Для тіста:
яйця – 2 шт.
масло вершкове – 200 г
борошно пшеничне – 450 г
цукор – 160 г
цедра з половини лимону.
Для крему:
молоко свіже – 750 мл
цукор дрібний – 225 г
жовтки яєчні – 3 шт.
крохмаль кукурудзяний – 35 г
борошно пшеничне в/г – 30 г
цедра лимону, ваніль
горішки кедрові (соняшникове насіння) – 25 г.
Простий у приготуванні, смакує дітям і дорослим. Можна готувати до сніданку і на свято. Кедрові горішки дорогуваті по ціні, тож пропоную економний варіант. Замінити горішки на соняшникове насіння. Нам смакувало, може кому і з вас сподобається.
Для приготування торту спочатку необхідно приготувати крем.
Відділити білки від жовтків. В молоко додати ваніль та цедру лимону, зрізану одним шматочком.
Жовтки збити з цукром, додати просіяне борошно і крохмаль. Молоко довести до кипіння.
Проціжене молоко вливати в жовткову масу, ретельно мішати. Варити до з
Накрити плівкою в " контакт". Залишити до повного охолодження.
Для приготування тіста.
Змішати просіяне борошно зі шматочками вершкового масла. Добре перетерти.
В жовтки додати щіпку солі. Додати в борошно жовтки, цедру половини лимону.
Тісто загорнути в плівку, охолодити в холодильнику 2 години.
Розділити тісто на дві частини. Одна частина має бути більшою за другу.
Розкачати між двома листками паперу на товщину 3 мм.
Вкласти у форму більшу частину тіста. Поколоти виделкою. Наповнити кремом.
Накрити меншим шаром тіста. Защипати краї. Поколоти поверхню виделкою.
Поверхню намазати жовтком, посипати соняшниковим насінням.
Випікати торт при температурі 180 градусів 40 — 50 хв.
Готовий торт охолодити, посипати цукровою пудрою. Перед споживанням бажано тримати в холодильнику. Торт краще смакує охолодженим.
Смачного!
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.