Припинення війни на Донбасі залежить від «двох мрій Путіна»

3 Вересня 2019

Припинення військових дій на Донбасі можливо тільки тоді, коли здійсняться «дві мрії Путіна».

«У Путіна в цій війні є своя мета, допоки він її не доб'ється, все буде як і раніше», – заявив в коментарі OBOZREVATEL військовий експерт Олег Жданов.

«У нього одна-єдина мета – утримати Україну в політичній орбіті Кремля. З цим пов'язано дві мрії: визнання Криму російським і України як вотчини Росії», – заявив експерт.

Відповідаючи на запитання про те, чого можна очікувати восени в зоні бойових дій на сході країни, він спрогнозував: «Озброєний конфлікт низької інтенсивності триватиме, з періодичним загостренням і ослабленням – такий, як ми спостерігаємо сьогодні».

На думку Жданова, «питання в тому, чого хоче Путін. Мета війни – це суверенітет України. Вся ця кривава бійня на сході країни була організована саме для цього. Поки він цього не отримає, нічого не закінчиться. Через це і обмін полоненими не відбувся – бо він не побачив підсумкового документу, про який вже згадував».

Зокрема, мова йшла про «письмове закріплення плану Штайнмайера», який передбачає перестановку місць політичної і військової складових Мінських домовленостей. «Тобто спочатку Україна виконує політичну частину, а потім, на розсуд Росії, вона, можливо, виконає військову частину, тобто виведе свої війська і передасть нам кордон під контроль», – зауважив Жданов.

Разом з тим він нагадав: «Цього не сталося. Слава богу, що президент Зеленський не торгує суверенітетом країни».

Таким чином, цієї осені в зоні бойових дій «абсолютно нічого не зміниться», – переконаний експерт.

Відповідаючи на запитання, чи може Путін скористатися недосвідченістю Зеленського в ролі Верховного головнокомандувача, він сказав: «Думаю, що ні. По-перше, Росія сьогодні не готова до масштабної війни. По-друге, зараз ніхто не дасть розв'язати масштабний конфлікт на європейському континенті, особливо країні, що має ядерну зброю».

Як писав OBOZREVATEL, раніше Олег Жданов нагадав: санкції, які введе Гаазький міжнародний трибунал щодо Росії за невиконання його рішень про звільнення полонених українських моряків, зокрема, передбачають заборону входу російських судів в порти інших держав, арешт рахунків, рухомого і нерухомого майна РФ

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, війна на сході україни, донбас, володимир путін