12 атмосферних фільмів, як доведуть, що осінь ідеальний час для кохання, чарів та пригод

Мелодія опадаючого листя, вечірня прохолода, теплий плед – не єдине, що нам приносить осінь. Ця підбірка фільмів доведе, що осінь дивовижна пора року, яка дарує кохання, пригоди та незабутні емоції.

Вам лист (1998)

У Джо є дівчина, у Кетлін – бойфренд. От тільки віддушину вони знаходять не з коханими, а один з одним. Молоді люди ніколи не зустрічалися, не знають справжніх імен один одного і спілкують лише з допомогою електронних листів.

На фоні безневинних бесід, у житті Джо та Кетлін відбуваються значні зміни. Кетлін ледь зводить кінці з кінцями, намагаючись втримати на плаву свій маленький книжковий магазин. Тим часом, Джо Фокс, як власник мережі величезних книжкових супермаркетів, намагається витіснити маленького конкурента в лиці Кетлін Келлі…

Незважаючи на те, що сюжет досить простенький, фільм став успішним у всьому світі. І це не дивно, адже захоплююча та легка історія героїв розгортається на фоні романтичного, осіннього Нью-Йорку.

У головних ролях: Том Генкс, Мег Райан.

500 днів літа (2009)

Саммер не вірить у справжнє кохання і не хоче заводити серйозні стосунки та попри це зближається з Томом. Довгих та чудових 290 днів хлопець був щасливо закоханий. Та після того, як Саммер розриває стосунки, його життя втрачає сенс.

І ось, здається доля дарує новий шанс закоханим. Вони зустрічаються на весіллі спільних друзів та добре проводять час разом. От тільки тепер на безіменному пальчику коханої сяє обручка іншого чоловіка…

Здається, з його життя літо зникне назавжди…

«Summer» перекладається з англійської як «літо». І хоча сам фільм закручується навколо «літньої» любовної історії героя, у фіналі нам дають зрозуміти, що осінь буде не менш прекрасною.

У головних ролях: Джозеф Гордон-Левітт Зоуї Дешанель.

Трейлер фільму «500 днів літа»

Закохатися у наречену брата (2007)

Дні Дена – досить одноманітні. Вдома він батько трьох донок, а в професійному житті – успішний журналіст.

Однак, зустріч з родичами, від якої він нічого не чекав, дарує йому нові емоції та надію. Ден знайомиться з чудовою жінкою, яка з першого погляду покоряє його серце. Здається тепер життя холостяка налагодиться. Та як вияснилось, проблеми тільки починаються, адже панянка, яка запала йому в серце – напечена брата…

Підбірка фільмів-мелодрам буде неповною без цієї комедії. Ця картина покорить вас легким гумором та душевною атмосферою.

У головних ролях: Стів Керелл, Жюльєт Бінош, Даян Віст.

 

Солодкий листопад (2001)

Сара – унікальна жінка. І не дивно, що Нельсон, успішний підприємець, який втратив смак до життя, раніше не зустрічав нікого схожого на неї. Вона – потомок рідкісного роду романтиків, які вміють радіти кожному дню та відшукувати щастя у простому.

Їхні шляхи б ніколи не перетнулися, якби життя Нельсона не пішло шкереберть. Він оселяється у чудної незнайомки і вже готовий прожити з нею усе життя. От тільки Сара впускає чоловіка у свій дім лише на один солодкий місяць…

Є різні фільми про кохання. Мелодрама «Солодкий листопад» вчить насолоджуватися життям та не боятися кохання, особливо в таку чудову пору року, як осінь.

У головних ролях: Кіану Рівз, Шарліз Терон.

Читайте також:

Будинок біля озера (2006)

Доктор Кейт Форестер покидає свій незвичайний будинок біля озера і переїжджає. Йдучи, дівчина залишає в поштовій скриньці лист, який повинен отримати новий мешканець будинку. У дім вселяється талановитий архітектор Алекс Уайлер. Він пише лист у відповідь Кейт. Між ними зав’язується дивна та душевна дружба. От тільки Кейт живе у 2006 році, а Алекс 2004…

Відмінний дует Сандри Буллок та Кіану Рівза досі зворушує серця глядачів. Не дивно, що жодна добірка цікавих фільмів не минає без цієї мелодрами. «Будинок біля озера» – ідеальна картина для осіннього перегляду.

У головних ролях: Сандра Буллок, Кіану Рівз.

Дівчина у потягу (2016)

Ще кілька років тому Рейчел Вотсон мала все, про що мріє кожна жінка: люблячого чоловіка, гарний дім, багато друзів та перспективну роботу.

А тепер вона безробітний алкоголік, від якого всі відмовилися. Єдина розрада у житті Рейчел – вікно потяга. Звідти, всього на долю секунди вона спостерігає за ідеальним життям незнайомців, які живуть поряд з її колишнім чоловіком.

От тільки досконалість руйнує трагедія: жінка, життя якої було на долонях Рейчел, безслідно щезла.

«Дівчина у потягу» – єдиний фільм у цьому списку з жанру містичного трилера. Оминути цю картину не можливо: сюжет збуджує та відбивається осіннім холодком на шкірі.

У головних ролях: Емілі Блант, Ребекка Фергюсон, Гейлі Беннетт.

Трейлер фільму «Дівчина у потягу»

Осінь у Нью-Йорку (2000)

Вілл Кін – той ще ловелас. І от, попрощавшись з останньою пасією, чоловік зустрічає чергове кохання. Цього разу його вибір впав на молоду та наївну Шарлотту.

Дівчина, яку Вілл вважав черговою забавкою змушує його повірити у справжню любов. От тільки насолоджуватися почуттями парі не судилося…

Мабуть осінь створена для красивих, хоча і сумних історій кохання. А Нью-Йорк ідеальна локація для такого сюжету. Якщо у вас досі не написана власна добірка цікавих фільмів, то ймовірніше всього ваш список розпочнеться з картини «Осінь у Нью-Йорку».

У головних ролях: Річард Гір, Вайнона Райдер.

Коли Гаррі зустрів Саллі (1989)

Гаррі та Саллі відразу не сподобалися один одному. Та всього кілька десятків миль в одному авто і парочка зрозуміла, що між ними багато спільного. Проте цього виявилося недосить і їхня перша зустріч закінчилася нічим. Як і друга…

І лише після довгих років розлуки і випадкових зустрічей молоді люди розуміють, що їм не обов’язково розлучатися, адже можна товаришувати.

Та чи вийде дружити у чоловіка та жінки, які створені один для одного?

Атмосферу задає осінній Нью-Йорк, картаті піджаки, задушевні, іронічні діалоги головних героїв і, звичайно, невмирущий романтизм.

У головних ролях: Біллі Крістал, Мег Райан.

Читайте також:

Запах жінки (1992)

Для Чарлі, спокійного старшокласника, це мали бути легкі гроші. Хлопець погодився доглядати сліпого полковника у відставці Френка Слейда, доки його родичів не буде у місті.

Та в чоловіка свої плани на вихідні. Разом з Чарлі він відправляється у Нью-Йорк, щоб попоїсти там у дорогому ресторані та скористуватися послугами дівчини за викликом. І все б нічого, але закінчити цей вікенд полковник хоче самогубством…

Сімейні цінності, життєва філософія, справжня дружба та тяжкий вибір, – ось про що розповість ця картина. І все це на фоні мінливої осені.

У головних ролях: Аль Пачіно, Кріс О’Данел.

Збірка промінців надії (2012)

Колишній шкільний вчитель Пет, щойно покинув стіни психіатричної лікарні. Він намагається повернутися до нормального життя, але це не так вже й просто. Допомога приходить звідки Пет її не очікував – підтримку і розуміння він знаходить в особі Тіффані, дівчини, яку навколишні теж вважають божевільною, і не без причин.

Прямого натяку на осінь у фільмі не має. Але події картини розгортаються на тлі цієї пори року. У кадрі – засипана опалим листям одноповерхова Америка, сутінкова прохолода та теплий одяг.

У головних ролях: Бредлі Купер, Дженніфер Лоуренс.

Диявол носить Прада (2006)

Енді мріє про кар’єру журналістки. Та Нью-Йорк виявляється непривітним до неї. Замість справжньої новинної роботи, дівчина влаштовується секретаркою, а по факту дівчинкою на побігеньках, у журнал моди. От тільки героїня зовсім нічого не знає про жорстокий та цинічний світ подіуму…

Chanel, Prada, Dolce & Gabbana і Valentino – коротенький список брендів, якими може похвалитися комедії «Диявол носить Прада». Безумовно, це сама стильна осіння картина у цьому списку фільмів.

У головних ролях: Енн Гетевей, Меріл Стріп, Емілі Блант.

Читайте також:

Гаррі Поттер (2001-2011)

Гаррі Поттер – вважав себе звичайним хлопчиком. Але раптово в його житті почали відбуватися дивні, магічні речі. Він змусив скло розчинитися у повітрі, говорив зі змією, а ось нещодавно йому принесла листа сова!

Виявляється, хлопчика запрошують навчатись у Гоґвортсі – школі чарів і чаклунства. І хоча його родичі ненавидять магію і до останнього приховували від Гаррі, що він володіє магічними здібностями, маленький Поттер все ж відправляється у Гоґвортс.

Чому Гаррі Поттер закриває підбірку фільмів про осінь? Незважаючи на те, що сім частин серії розпочинаються з Дня народження Гаррі, а воно випадає на 31 липня, і закінчуються випускними екзаменами у травні-червні, у картинах осінь виражена настільки яскраво, що проігнорувати цю серію фільмів не можливо. Тим паче, у якому фільмі більше магії ніж у історії, про дітей, які чаклують?

У головних ролях: Деніел Редкліфф; Емма Вотсон; Руперт Грінт.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, кіно