Найчастішою причиною розвитку раку назвали ожиріння

2 Вересня 2019

До такого висновку прийшли вчені Cancer Research UK, британської благодійної організації, що займається дослідженнями раку, передає ВВС.

Через ожиріння можуть розвинутися рак кишечника, яєчників, нирок і печінки. Ця причина вважається другою з найнебезпечніших після куріння. На третьому – вплив ультрафіолетового випромінювання.

«Це дослідження підтверджує, що ожиріння – це нове куріння, і Національна служба охорони здоров'я не може виграти битву з пузом в поодинці. Необхідна участь сім'ї, харчової промисловості, уряду», – заявив глава Національної служби охорони здоров'я Англії.

Вчені вважають, що ожиріння може викликати як мінімум 13 різних типів ракових захворювань, в тому числі шлунка, товстої і прямої кишки, підшлункової залози, нирок, грудей, яєчників, матки, а також дихальних шляхів та кісткового мозку.

«Ми знаємо, що ожиріння веде до гормональних збоїв і проблем з обміном речовин. Воно сприяє підвищенню рівнів естрогену і інсуліну і зростання запальних процесів, що, у свою чергу, впливає на процеси ділення клітин», – розповів Марк Гантер з Міжнародного агентства з вивчення раку.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, ожиріння, онкологія