На Волині побудують вітрові електростанції

29 Серпня 2019

Незабаром на Волині запрацюють вітрові електростанції. 

Будівництво заплановане на території Іваничівського і Володимир-Волинського районів, - повідомляє Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

Завдяки вітровим електростанціям генерація електроенергії буде здійснюватися за рахунок енергії вітру. Окрім цього планується будівництво високовольтних підстанцій, розподільчих пунктів, кабельних ліній електропередачі для збору і передачі в мережу виробленої на ВЕС електроенергії.

«Основною метою будівництва ВЕС є генерація електроенергії за рахунок енергії вітру та передача її до Єдиної енергомережі України», - йдеться у повідомленні..

Вітроенергетичний комплекс відкриває нові економічні й соціальні перспективи для регіону. Будівництво вітроелектростанції нового типу не тільки поліпшить ситуацію з енергопостачанням, а й створить нові робочі місця. Основним завданням проекту є встановлення нових потужностей (вітрових установок) для виробництва електроенергії, яке не завдає шкоди навколишньому середовищу, що зробить можливим стабільне зростання енергетичної індустрії, промислового туризму, а також інших галузей.

Волинська громадськість не заперечувала щодо здійснення будівництва електростанцій. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, електроенергія, волинь, погода