Сепаратиські рейдери «бомблять» американського інвестора на Закарпатті

23 Серпня 2019

Рейдери під прикриттям Господарського суду Закарпатської області та Верховного Суду України намагаються захопити Мужіївське поліметалічні родовища на Закарпатті, інвестором якого є американська компанія.

Про це йдеться в розслідуванні телеканалу «Еспрессо».

Журналісти з'ясували, що після того, як американський інвестор - компанія Avellana Gold - побудував на Мужіївському родовищі в Закарпатській області сучасне підприємство, його знову почала атакувати фірма Gofer Mining PLC. Власники фірми-рейдера приписують собі відношення до відомого банку Barclays і британської королівської сім'ї.

Однак голова Британсько-української торгової палати Бейт Томс спростував цю інформацію і заявив, що «не існує жодного доказу: лист, свідоцтво банкіра Barclays, будь-якого члена королівської сім'ї», причетних до Gofer Mining PLC і запевнив, що це обман.

Журналісти з'ясували, що реальними засновниками рейдерської фірми Gofer Mining PLC є одіозні особистості. Це Олександр Маштепа, який раніше брав участь у рейдерській атаці столичного універмагу «Україна», депортований з Польщі з-за загрози національній безпеці представник російських спецслужб Сергій Гаврилов, який змінив прізвище на Колпиди і прихильник сепаратистів Донбасу Дмитро Зайцев, внесений в базу центру «Миротворець».

Позови, внесені цими особами в Господарський суд Закарпатської області, в їх користь задовольняє суддя Оксана Ремецьки, - йдеться в сюжеті.

Американський інвестор звернувся до всіх, хто робить спроби захоплення підприємства: «Вам не сховатися. Ми вас ідентифікуємо і викриємо ваші дії у будь-якому куточку світу».

Генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Сэвэдж заявив, що корумповані судді і рейдери в змові і працюють проти його компанії. Сэвэдж назвав Gofer mining «досвідченою групою злочинців», які мають на меті нашкодити Avellana Gold.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, сепаратисти, рейдерське захоплення, інвестиції, сша, україна